۱۴ آبان ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۷

اتفاقی که با عقب کشیدن ساعت برای انسان می‌افتد

در بسیاری از کشورهای نیمکره ی شمالی کره زمین، برای بهره مندی بیشتر از نور طبیعی روز، هر ساله در پاییز ساعت رسمی را یک ساعت به عقب می کشند و در بهار دوباره به جلو بازمی گردانند.
کد خبر: ۶۴۴۲۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

خواب

 در بسیاری از کشورهای نیمکره ی شمالی کره زمین، برای بهره مندی بیشتر از نور طبیعی روز، هر ساله در پاییز ساعت رسمی را یک ساعت به عقب می کشند و در بهار دوباره به جلو بازمی گردانند.وقتی ساعت ها عقب کشیده می شوند، ما می توانیم یک ساعت بیشتر از قبل بخوابیم. شاید فکر کنیم که این کار باعث می شود بیشتر سرحال باشیم، اما در واقع ممکن است متوجه شده باشید که از زمان تغییر ساعت ها بیشتر احساس خستگی می کنید.این موضوع بی دلیل نیست و در این مطلب می خواهیم ببینیم چرا این اتفاق رخ می دهد.

چرا وقتی ساعت ها را عقب می کشند بیشتر احساس خستگی می کنیم؟

ساعت درونی بدن ما به وسیله ی نور خورشید تنظیم می شود که به ما می گوید چه زمانی باید بخوابیم و چه زمانی باید از خواب بیدار شویم.با این حال، وقتی روز کوتاه تر است، بیدار شدن از خواب در هنگام صبح و خوابیدن در هنگام شب می تواند برایمان دشوارتر شود، چون بدن ما تحت تأثیر تغییرات به وجود آمده در نور و دمای هوا قرار دارد.وقتی مدت روشنایی روز کوتاه تر و دمای هوا پایین تر است، بدن ما ملاتونین بیشتری تولید می کند، هورمونی که به تنظیم چرخه ی خواب و بیداری ما کمک می کند.

سطح ملاتونین در ساعات تاریکی بالا می رود و در ساعات روشنایی پایین، به همین دلیل وقتی از تابستان وارد پاییز می شویم، از یک سو، نور کمتری وجود دارد و از سویی دیگر، ملاتونین بیشتری در بدن ما. به عبارت دیگر، ما رفته رفته شب ها زودتر احساس خواب آلودگی می کنیم و صبح ها دیرتر از خواب بیدار می شویم. و اغلب مدت طولانی تری هم می خوابیم.تحقیقات زیادی نشان داده وقتی ساعت ها عقب کشیده می شوند، ممکن است بیدار ماندن طی روز هم برایمان دشوار شود.اثر مدت روشنایی روز بر بدن از شخصی به شخصی دیگر متفاوت است و به عواملی مانند سن و ابتلا به مشکلاتی مانند افسردگی یا اختلالات خواب همچون بی خوابی یا آپنه خواب (اختلال وقفه تنفسی در خواب) یا مشکلاتی مانند افسردگی فصلی (اختلال عاطفی فصلی) بستگی دارد.

کمبود خواب چه آثاری دارد؟

نداشتن خواب کافی می تواند بر حافظه کوتاه مدت، تمرکز و خلق و خو، و همینطور سلامت جسمانی ما در دراز مدت اثر بگذارد.رایج ترین عارضه ی ناشی از کمبود خواب، احساس خستگی طی روز است. دیگر نشانه های کمبود خواب عبارتند از:

  • دشوار شدن تمرکز یا به خاطر سپردن چیزها

  • دشوار شدن به خاطر آوردن وقایع یا مکالمات روز گذشته

  • به خواب رفتن در زمان های نامناسب مثلاً هنگام رانندگی یا خوردن ناهار

  • احساس افسردگی یا اضطراب

  • احساس بی قراری در خواب یا بیدار شدن های متعدد در طی شب


بیشتر بخوانید

منبع : روزیاتو

ارسال نظرات
انتشار نظرات حاوی توهین، افترا و نوشته شده با حروف (فینگلیش) ممکن نیست.
نظرات مخاطبان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
هرمز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
والا اینجا که برعکس بود و بهار بکساعت جلو می کشیدن که باعث برهم ریختگی روانی و خستگی روحی و جسمی زیادی می شد برای مردم.
خدا پدرومادر اونایی که این قانون رو لغو کردن بیامرزه
گزارش خطا