۰۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۹

بررسي نقش مديريت شهري در ارتقاي پايداري اجتماعي و فرهنگي در ايستگاه پاياني

معاون مطالعات مدیریت، امور اجتماعی و اقتصادی مرکز مطالعات و برنامه ‌ریزی شهرداری تهران از تبیین شاخص های پایداری اجتماعی و فرهنگی و نقش مدیریت شهری (شهرداری تهران و شورای شهر) در ارتقای آن خبر داد.
کد خبر: ۵۵۹۸۳
عقیل منصوری
دکتر عقیل منصوری معاون مطالعات مدیریت، امور اجتماعی و اقتصادی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهرداری تهران با بیان اینکه وقوع بحران‌های اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی در جهان موجب تضیعف و دگرگونی در ساختار‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی می‌شود و همین امر موجبات اهتمام ویژه اندیشمندان و سیاست گذاران به مفهوم پایداری اجتماعی و فرهنگی را می‌طلبد، افزود: شرایط موجود جوامع بخصوص جامعه ایران و ویژگی‌های منحصر بفرد کلان شهری، چون تهران که در سال‌های اخیر با چالش‌هایی در مسیر توسعه مواجه گردیده، توجه به مفهوم پایداری اجتماعی و فرهنگی و تبیین شاخص‌های بروز برای آن را در سیاست گذاری‌ها و برنامه ریزی‌های شهری به خود جلب کرده است. در این راستا معاونت مطالعات مدیریت، امور اجتماعی و اقتصادی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران پس از نیازسنجی وضع موجود، اقدام به تعریف پروژه مطالعاتی «تبیین پایداری اجتماعی و فرهنگی و نقش مدیریت شهری (شورای شهر و شهرداری) در ارتقای آن در شهر تهران» در سال ۱۴۰۰ نمود.
وی با بیان اینکه پژوهش مذکور، برای شناسایی و بومی سازی شاخص‌های پایداری اجتماعی و فرهنگی از روش‌های تلفیقی بهره جسته است، افزود: در ابتدا مطالعه و خوانش ادبیات نظری نسبت به شناسایی ابتدایی شاخص‌ها لحاظ گردید و سپس مبتنی بر فرآیند رفت و برگشت چند مرحله‌ای بین متخصصان ذیربط، اعم از پژوهشگران مستقل و دانشگاهی، سیاست گذاران و پژوهشگران شهری؛ برونداد‌های اولیه احصا، و در نهایت با بهره گیری از روش‌های فرآیند تحلیل سلسله مراتبی و تحلیل شبکه ای، اقدام به نهایی سازی شاخص‌ها در دستور کار قرار گرفت.
معاون مطالعات مدیریت، امور اجتماعی و اقتصادی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهرداری تهران ادامه داد: مطابق با نتایج و یافته‌ها می‌توان به دستاورد‌ها و خروجی‌های قابل توجهی از جمله شناسایی مهم‌ترین مولفه‌های اصلی پایداری اجتماعی در شهر تهران مثل مولفه‌های برابری و عدالت، مسئولیت اجتماعی، مشارکت اجتماعی، پایداری اجتماعات محلی، تصدیق گروه‌های اجتماعی، حفظ و بهبود طبیعت شهری، پایداری جمعیت و سازماندهی مجدد کار اشاره نمود. در خصوص شاخص‌های فرهنگی نیز مولفه هایی، چون تنوع فرهنگی، مشارکت فرهنگی، برابری فرهنگی، هویت فرهنگی، میراث فرهنگی، شکوفایی، فعالیت بخشی و نوآوری احصا شده‌است.
عقیل منصوری هدف نهایی دستاورد‌های این پژوهش را پس از شناسایی و احصای شاخص‌های کاربردی متناسب با ویژگی‌های کلانشهر تهران، عملیاتی نمودن آن‌ها در برنامه ریزی‌های خرد و کلان مدیران و تبیین چشم انداز‌های مدون شهر تهران برشمرد.

بیشتر بخوانید
 
منبع : خبرگزاری آریا
ارسال نظرات
انتشار نظرات حاوی توهین، افترا و نوشته شده با حروف (فینگلیش) ممکن نیست.
گزارش خطا
تازه ها