۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۴

اندر احوالات فیلم پرحاشیه‌ی برادران لیلا

اندر احوالات فیلم پرحاشیه‌ی برادران لیلا
سازمان سینمایی اعلام کرد که پروانه نمایش فیلم سینمایی «برادران لیلا» به دلیل تخلفات و سرپیچی از مقررات از سوی تهیه کننده و کارگردان آن صادر نمی‌شود. در این تحلیل بررسی خواهیم کرد که ضربه‌های پتک چطور بر پیکر «برادران لیلا» نواخته شد.
کد خبر: ۵۵۹۰۵
تعداد نظرات: ۷ نظر

در روزهای پایانی فروردین ۱۴۰۱ بود که خبر رسید فیلم «برادران لیلا» یکی از فیلم‌های بخش اصلی مسابقه جشنواره کن است و قرار است در کنار فیلمسازان مطرح دنیا نام سعید روستایی هم دیده شود. از همان روز تا به امروز همواره نام این فیلم با حاشیه‌های متعددی گره خورده است. حاشیه‌های که محور اصلی آن را خود عوامل فیلم ایجاد کرده‌اند.

چند روز مانده به آغاز جشنواره کن اخباری منتشر شد دال بر اینکه این فیلم بدون داشتن پروانه نمایش در جشنواره کن حاضر شده است و هیچ کدام از متصدیان وزارت ارشاد هم فیلم را ندیده‌اند. در واقع این فیلم نماینده خودخوانده ایران در جشنواره کن بوده است و این موضوع بزرگ‌ترین اشتباه سعید روستایی جوان بود.

سازمان سینمایی دیروز اعلام کرد: پروانه نمایش فیلم سینمایی "برادران لیلا" به دلیل تخلفات و سرپیچی از مقررات از سوی تهیه‌کننده و کارگردان آن صادر نمی‌شود.

توقیف رسمی فیلم برادران لیلا

توقیف رسمی فیلم برادران لیلا

اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، اداره نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد:

«فیلم سینمایی "برادران لیلا" به کارگردانی سعید روستایی بدون طی کردن تشریفات و روند قانونی برای جشنواره فیلم کن ارسال شده بود. از آن جایی که این فیلم بدون اخذ پروانه نمایش و بی‌توجه به مقررات و برخلاف آئین نامه حضور آثار در محافل و جشنواره‌های بین‌المللی که طبق ( ماده پنج آیین نامه نظارت بر نمایش فیلم ، اسلاید ، ویدیو و صدور پروانه نمایش آنها ) و علیرغم تاکید مسئولین سازمان سینمایی مبنی بر ضرورت تبعیت از قوانین و مقررات، به جشنواره کن ارسال شده بود معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی با هدف مساعدت، تسهیل و تصحیح حضور و حل مشکل فیلم از تهیه‌کننده و کارگردان آن خواست تا طی جلساتی وضعیت و شرایط فیلم و فرایند آن را بررسی نمایند.

 با همکاری تهیه‌کنندگان فیلم " برادران لیلا" در سازمان سینمایی مورد بازبینی قرار گرفت و در راستای کمک به فیلم با ملحوظ داشتن اهمیت حضور بین‌المللی محصولی از سینمای ایران، تصمیم و توافق بر این شد تهیه‌کننده و کارگردان برای دریافت پروانه نمایش جهت ارائه نسخه نهایی در جشنواره کن، موارد و اصلاحات لازم را که بخشی از آنها حتی در فیلمنامه مصوب شورای پروانه ساخت نیز وجود نداشته اعمال نمایند که این مهم حتی در یک مورد از موارد اعلامی محقق نشد.

برغم تاکید و تذکرات لازم برای رعایت قانون و با علم و آگاهی تهیه‌کننده و کارگردان نسبت به تبعات هرگونه تخلف، متاسفانه فیلم مذکور بدون هیچگونه همکاری و انجام اصلاحاتی در جشنواره کن به نمایش در آمد.

چنانکه عوامل اصلی فیلم با اصرار و ابرام بر ادامه مسیر اشتباه نشان دادند که اکران فیلم در جشنواره کن را بر نمایش در سالن‌های سینما و مخاطبان داخلی ترجیح می‌دهند.

از این رو، فیلم " برادران لیلا" به تاسی از اصل"قانون گرایی، استانداردسازی و عدالت محوری"و به دلیل تخلفات آگاهانه و رفتار مغایر با قوانین و مقرراتی چون: شرکت در جشنواره های خارجی بدون عبور از مجرای قانونی و اخذ پروانه نمایش، سرپیچی از مقررات و اصرار بر ارائه نسخه اصلاح نشده برغم تعهدات صورت گرفته و استمرار بر تخلف و مداومت بر آن حتی بعد از جشنواره کن و شرکت در جشنواره مونیخ و در نهایت اعلام رسمی کارگردان محترم مبنی بر عدم پذیرش اصلاح فیلم، این فیلم تا اطلاع ثانوی و تا رفع موانع ایجاد شده، صلاحیت اخذ پروانه نمایش را نخواهد داشت.»

واکنش سعید روستایی به توقیف برادران لیلا

واکنش سعید روستایی به توقیف برادران لیلا

سعید روستایی کارگردان شناخته شده فیلم سینمایی برادران لیلا که پیش از این گفته بود حاضر نیست حتی یک فریم از فیلمش را حذف کند، پس از اعلام توقیف فیلمش با انتشار پستی در صفحه کاربری خود در اینستاگرام به این موضوع واکنش نشان داد و نوشت: «برادران لیلا را با خون دل ساختم، با جگر سوخته، برای ساختنش تمام روحم زخمی شد! لطفا بیش از این نسوزانیدم!» و در کپشن اضافه کرد: «تحقیر و تهدید را تمام کنید لطفا!»

اندرحکایت حاشیه‌های فیلم برادران لیلا/ ضربه‌های پتک چطور بر پیکر «برادران لیلا» نواخته شد

 فیلم سینمایی «برادران لیلا» که طولانی‌ترین اثر حاضر در جشنواره کن بود در بین آثار حاضر در جشنواره هیچ رتبه معتبری کسب نکرد و منتقدان هم استقبالی سرد از آن داشتند. این فیلم که اثر سوم سعید روستایی است بازیگران صاحب نامی دارد که همان‌ها نقش اصلی را در به حاشیه بردن فیلم بازی کردند و سهمگین‌ترین ضربه‌ها را بر پیکر بی‌جان«برادران لیلا» وارد کردند.

چند روز مانده به آغاز جشنواره کن اخباری منتشر شد دال بر اینکه این فیلم بدون داشتن پروانه نمایش در جشنواره کن حاضر شده است و هیچ کدام از متصدیان وزارت ارشاد هم فیلم را ندیده‌اند. در واقع این فیلم نماینده خودخوانده ایران در جشنواره کن بوده است و این موضوع بزرگ‌ترین اشتباه سعید روستایی جوان بود.

ترانه علیدوستی، نوید محمدزاده، سعید پورصمیمی، فرهاد اصلانی، پیمان معادی، محمد علیمحمدی، نیره محمدی و مهدی حسینی‌نیا بازیگران این فیلم را تشکیل داده‌اند و کمپانی فرانسوی «Wild Bunch» نیز بخش بین‌المللی این فیلم را بر عهده داشته است. بازیگرانی که از همان ابتدا به نظر می‌رسید آستین بالا زده‌اند تا اثری که در آن بازی کرده‌اند را به خاک سیاه بنشانند.

جنجال‌های جنبش«می تو» و  حضور همزمان ترانه علیدوستی در کنار یکی از بازیگران مرد فیلم که مورد اتهام آزار جنسی است، اولین ضربه را بر پیکره فیلم وارد کرد.

کافی است آنچه در نشست رسانه‌ای فیلم «برادران لیلا» گذشت را مرور کنیم تا آشکار شود، چطور و طی چه فرآیندی بازیگران اصلی فیلم تبدیل به بازیگران اصلی به حاشیه بردن فیلم شدند. حرف‌های ترانه علیدوستی و پیمان معادی را به خاطر بیاوریم تا روشن شود که چطور خود پتک به دست گرفته و بر پیکره اثری که در آن حاضر بودند وارد کردند.

ترانه علیدوستی از این حرف زد که در ایران از اول صبح که از خواب بیدار می‌شود تا شب که به خانه برمی‌گردد در حال مبارزه است؛ اما جواب قانع کننده‌ای به چرایی حضورش در سریال شهرزاد و پول هنگفتی که از آن پروژه پر حرف و حدیث دریافت کرده بود نداد.

اندرحکایت حاشیه‌های فیلم برادران لیلا

بعد نوبت به معادی رسید تا در نقش اقتصاد دادن، کشور را در وضعیت جنگی ترسیم کند و  با این جمله که«در ایران اگر یخچال خانه‌ات خراب شود، بعد از تعمیرش طبقه اجتماعی‌ات تغییر می‌کند» تئوری پردازی کرد و این دو هیچکدام به این موضوع اشاره نکردند که تحریم‌های ظالمانه آمریکا و شرکا چه بلایی سر مردم کشورشان آورده است. انگار نه انگار کشور ناعدالانه دهه‌ها درگیر تحریم بوده است و طی سال‌های اخیر سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ  را تجربه کرده است.

ضربه بعدی به پیکره فیلم به رفتار ناهنجار، ضد فرهنگی و خلاف عرف  نوید محمدزاده و همسرش برمی‌گردد. محمدزاده که احتمالا  این صحنه‌پردازی برایش میلیاردها تومان آب خورده است، فراموش کرده بود که مردم کشورش داغدار آبادن هستند. این رفتار زننده در فضای مجازی بسیار نکوهش شد و برخی آن را در ملأعام درست نمی‌دانستند و برخی هم به دلیل همزمانی این اتفاق با ایام سوگواری ملت ایران به خاطر فاجعه متروپل، حرکت جنجالی این زوج را بی‌تفاوتی به شرایط کشور می‌دانستند و منتقد وقت نشناسی آن‌ها بودند.

اندرحکایت حاشیه‌های فیلم برادران لیلا

به این‌ها اضافه کنید جنجال خانم (ک ر) و سعید پورصمیمی را، وقتی این بازیگر قدیمی با دیدن تصویر پور صمیمی در قاب عکاسان جشنواره کن، به یکباره به خاطر آورد که سال‌ها قبل مورد تعرض او قرار گرفته است. 

در تحلیل نهایی ضربه‌های اصلی بر پیکره فیلم «برادران لیلا» از طرف خود بازیگران فیلم نواخته شده است و از این رو است که امروز وقتی به صورت رسمی خبر صادر نشدن پروانه برای آن مطرح شد هیچکس ناراحت نشد.

فیلم برادران لیلا درباره چیست؟

اندرحکایت حاشیه‌های فیلم برادران لیلا

فیلم «برادران لیلا» بر محوریت دختری به نام لیلا با بازی ترانه علیدوستی و چهار برادرش است که هر کدام از آن‌ها شکل و شخصیت متفاوتی دارند. در ابتدای فیلم، یکی از برادران لیلا به نام علیرضا با بازی نوید محمدزاده از شغل کارگری خودش اخراج می‌شود. در سکانسی مهیج، با یورش پلیس ضدشورش به یک کارخانه، تعداد زیادی از کارگران فرار می‌کنند و در همین حین نیز ما متوجه می‌شویم که رئیس شرکت تمام درآمدها را اختلاس کرده است.

سه برادر دیگر لیلا نیز شامل منوچهر با بازی پیمان معادی، فرهاد با بازی محمد علی‌محمدی و پرویز با بازی فرهاد اصلانی است. منوچهر فردی آسیب‌پذیر است؛ فرهاد به شغل راننده تاکسی مشغول است که بدنسازی نیز انجام می‌دهد و پرویز نیز سرایداری چاق و اهل خانواده است.

پدر آن‌ها نیز اسماعیل با بازی سعید پورصمیمی است که می‌خواهد بچه‌هایش و همچنین خانواده و طایفه‌اش به او احترام بگذارند، به خصوص پس از اینکه پدرسالار پیر این خاندان از دنیا می‌رود و همین باعث می‌شود تا اسماعیل خودش را فرد مناسبی برای جایگاه او ببیند.

از سوی دیگر، لیلا تنها کسی است که در این خانواده درآمدی واقعی دارد و همین منجر به شکل گیری داستانی می‌شود که در آن، تمام افراد و اعضای خانواده مدام در حال کنش و واکنش با یکدیگر هستند. همه می‌خواهند پیشرفت کنند اما برای انجام این کار باید به طور اجتناب‌ناپذیری روی شخص دیگری پا بگذارند، حال آن فرد می‌خواهد برادر و خواهر یا پدر و همسایه باشد.

داستان فیلم برادران لیلا درباره آسیب های اقتصادی ناشی از التهابات بازار طلا بوده و درباره پدری است که مقدار زیادی سکه را برای روزهای مبادا خریداری و مخفی کرده است و فقط لیلا دختر این پیرمرد از مخفیگاه سکه ها خبر دارد.

فیلم سینمایی «برادران لیلا» جدیدترین اثر سعید روستایی کارگردان ایرانی است. ترانه علیدوستی، نوید محمدزاده، سعید پورصمیمی، فرهاد اصلانی، پیمان معادی، محمد علیمحمدی، نیره محمدی و مهدی حسینی‌نیا بازیگران این فیلم را تشکیل داده‌اند و کمپانی فرانسوی «Wild Bunch» نیز بخش بین‌المللی این فیلم را بر عهده داشته است.


بیشتربخوانید:

واکنش فعالان فرهنگی و رسانه ای علیه فیلم عنکبوت مقدس

کارگردان ایرانی در میان ۵ استعداد جدید جشنواره کن

 

ارسال نظرات
انتشار نظرات حاوی توهین، افترا و نوشته شده با حروف (فینگلیش) ممکن نیست.
نظرات مخاطبان
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۱
مثل بقیه فیلم های روستایی مزخرف وبرای سیاه جلوه دادن جامعه ایران است ، درکجای پلیس شورش به مردم حمله میکنه فقط درآمریکا ، واقعاکه کارگردان و باریگرهای تصنعی وبیمارروانی وکاملاعقده ای ، که اگر کم نداشتندوسط معرکه مشغول اعمال مسعجن نمیشدند
ناشناس
در عوض براش اعتبار در آمریکا و اروپا میاره و بعد از مدتی پناهندگی و جایزه جشنواره های بین المللی سوغات میدن. چه چیزی بهتر از این!!!؟
کسانی که هم افتخارشون پابوسی برای غرب و کارشون تحقیر فرهنگ کشور خودشون هست هم براش هورا میکشن
پس همه چیز بر وفق مراده
بچه محل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۱
مگر در ایران کارشناسان علوم دینی و یا سیاسی و یا نظامی هر روز از وضع موجود ایراد نمی گیرند و تز اقتصادی نمی دهند؟؟؟؟ مگر در تلویزیون میلی و وب سایت های خبری از جمله تابناک و ... تا قبل از آمدن هم جناحی های خودشان، هر دقیقه اخبار ناخوشایند و از نابسامانی های اجتماعی و اقتصادی پخش نمی کردند؟؟؟ حالا اینکه یک بازیگر اینچنین مبهم از وضعیت موجود اظهار گلایه کند دلیلی برای توقیف یک فیلم و ایجاد حاشیه می نامید؟؟؟ بعنوان رسانه باید پشت مردم و هنرمندان باشید و کمک به اکران فیلمی بکنید که کارگردانش به نقل از همین تابناک در عین جوانی برای ساخت فیلم اولش کلی اکرام شد.... کمی حرفه ای و مردمی بیاندیشید و اظهارات جناحی و رفتارهای سیاسی دست بردارید...
علی
|
Netherlands
|
۱۵:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۱
اینکه نویسنده این مطلب سعی کرده توقیف فیلم و عدم صدور مجوز را به گردن دیگران بیاندازد دروغی روشن و واضح است که همگان میدانند. در اصل علت توقیف فیلم همسو نبودن عوامل آن
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۱
مجموعه مفسدین در یک محل
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۱
کی گفته که سینماگرا و هنرمندا وظیفه دارن برای نظام چهره سازی کنن؟ مطمئن باشین اعتبار سعید روستایی خیلی بالاتر از تمام وزار ارساد و صدا سیما و بقیه اضافات فرهنگیه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۱
و اینگونه سینماهای ایران را تا ورشکستگی برده اند. این فیلم پخش بین الملل دارد. خدا تومن درمیاره. اصلا نیازی به دو زار درآمد پخش داخلی نداره. ادامه این سیاست باعث میشه مردم بزودی برن ترکیه که برن سینما.
گزارش خطا