۲۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۷

ویزیت دکتر جدا نسخه نویسی منشی جدا!

اجرای نسخ الکترونیکی همچنان لنگ می زند.
کد خبر: ۴۹۴۳۲
تعداد نظرات: ۱ نظر

ویزیت دکتر جدا نسخه نویسی منشی جدا

«برای بیماری همسرم به مطب یکی از پزشکان در سطح شهر مراجعه کردم، مبلغ ویزیت با دفترچه تامین اجتماعی ۸۰ هزار تومان شد، اما منشی برای ثبت نسخه الکترونیکی در سیستم شش هزار و ۵۰۰ تومان نیز مبلغ مازاد دریافت کرد، چرا باید برای ثبت نسخه از بیماران هزینه اضافی دریافت شود و جلوی چنین تخلفاتی گرفته نمی‌شود». این ادعا، گلایه یکی از شهروندان در تماس با روزنامه خراسان است.
بنا به اظهارات مسئولان سازمان نظام پزشکی مشهد، افزایش تعرفه‌های پزشکی بر اساس تصمیم گیری شورای عالی تعرفه گذاری بیمه در قالب هزینه ویزیت نسخ الکترونیک گنجانده شده است، موضوعی که منجر به سردرگمی بیماران و دریافت کنندگان خدمات می‌شود و مرز تخلف و تعرفه واقعی خدمات را مبهم می‌سازد.
طرح نسخه الکترونیکی در سازمان تامین اجتماعی در اسفند ۱۳۹۷ و در سازمان بیمه سلامت در آبان ۱۳۹۸ به اجرا درآمد. از آن زمان تاکنون مشکلات اجرایی این طرح به طور کامل حل نشده است و اجرای طرح بدون آن که قوانین و دستورالعمل‌های آن به طور کامل به جامعه پزشکی ابلاغ و زیرساخت‌های آموزشی لازم برای آن فراهم شود، به مشکلات دامن زده است. موضوعی که حالا پس از اجرای آن به دلیل مشکلات متعدد، مسئولان نظام پزشکی مشهد اظهار می‌کنند در حال اقدام به برگزاری کلاس‌های آموزشی برای جامعه پزشکی هستند تا مرز تخلف و اشتباه سهوی پزشک تمیز داده شود و کار نظارت تسهیل شود. شایان ذکر است که سازمان نظام پزشکی مشهد آماری از تخلفات مربوط به نسخ الکترونیک در دست ندارد!
افزایش درصد نسخه نویسی الکترونیک به عنوان تنها شاخص موفقیت اشتباه بزرگی است
علیرضا صداقت، رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد درخصوص گلایه مطرح شده از سوی این شهروند می‌گوید: واقعیت این است که آفت‌هایی بیشتر از این مسئله وجود دارد. ما نگران هستیم به دلیل مشکلات موجود در نسخه الکترونیک، بیماران از حق طبیعی خودشان در استفاده از بیمه چشم پوشی کنند. افزایش درصد نسخه نویسی الکترونیک به عنوان تنها شاخص موفقیت اشتباه بزرگی است که متاسفانه در تمام جلساتی که حضور دارم همین مسئله مطرح می‌شود. گاهی باید فیدبک و پایش خودمان را هم در نظر بگیریم. آیا این را هم در کنارش در نظر گرفتیم که بسیاری از افراد از خیر گرفتن خدمات از طریق بیمه گذشتند و دارو را آزاد تهیه می‌کنند؟ در واقع گزارش‌های این چنینی هم داریم.
وی می‌افزاید: گزارش‌های متعددی داریم مبنی بر این که بسیاری از بیماران با توجه به وضعیت الکترونیکی و بحث باند، خاموشی‌های مکرر مودم‌ها و کم شدن سرعت اینترنت، ساعت‌ها معطل یک نسخه نویسی الکترونیکی می‌شوند در حالی که همکاران من چه پزشک و داروساز آن را درست انجام می‌دهند، اما درباره بحث مذکور گزارش‌هایی که به صورت شکایت به دست ما برسد، وجود ندارد، اما این گزارش‌ها را در سطح محیط شنیده ایم. قطعا گزارش‌هایی که به دست ما برسد با مصداق رسیدگی می‌کنیم و با موارد متخلف برخورد قاطع صورت خواهد گرفت.
افزایش تعرفه‌های پزشکی در قالب هزینه ثبت نسخه الکترونیک
بیتا میرزایی، معاون آموزش فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی مشهد درباره دریافت هزینه بابت ثبت نسخه الکترونیک در مطب پزشکان می‌گوید: در سال‌های اخیر تعرفه‌های پزشکی برخلاف افزایش دیگر تعرفه‌های خدمات پزشکی تنها تعرفه‌هایی بود که افزایش آن هیچ مطابقتی با افزایش هزینه‌ها و نرخ تورم نداشت. به همین دلیل وقتی بحث ثبت نسخ الکترونیک مطرح شد این هزینه مازاد در ویزیت گنجانده شد. در واقع این مبلغ در قالب افزایش تعرفه خدمات پزشکی بوده است که نباید منوط به نسخه الکترونیک می‌شد، اما شورای عالی تعرفه گذاری بیمه آن قسمت را که افزایش تعرفه بوده، در قالب نسخ الکترونیک گنجانده است. این اقدام شاید خیلی هم درست نباشد چراکه این ذهنیت برای مردم و گیرندگان خدمات ایجاد می‌شود که الان چرا باید بابت ثبت نسخه الکترونیک پول بپردازیم. از طرفی محاسبه این مقدار برای مردم دشوار است. این مبلغ چیزی بین ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان مورد مناقشه بود که درنهایت با مبلغی حدود ۱۰ هزار تومان یا کمتر تصویب شد. وی می‌افزاید: در خصوص گلایه مذکور شهروند باید دید ویزیت اصلی که گرفته می‌شود چقدر است و این شش هزار و ۵۰۰ تومان را به آن اضافه کرد. آن گاه بررسی کنیم که مجموع این مبلغ از کل مبلغ ویزیت و مبلغی که بابت دریافت ثبت نسخه الکترونیک به پزشکان اجازه داده شده، بیشتر خواهد بود یا خیر.
وی در پاسخ به این سوال که شهروندان چگونه متوجه دریافت هزینه‌های مازاد خارج از سیستم تعرفه شوند، می‌گوید: نظام پزشکی تعرفه‌ها را سالیانه اعلام می‌کند. جدول‌هایی وجود دارد که تعرفه تمام خدمات در آن مشخص است. هم اکنون در آستانه تعرفه برای سال جدید هستیم و پیشنهاد می‌کنم رسانه‌ها در اطلاع رسانی میزان تعرفه‌ها با ما همکاری کنند تا شهروندان ارزش گذاری خدمات را بدانند. از طرفی هم نظام پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرده اند که پزشکان موظف هستند تعرفه خدمات را در مطب نصب کنند، در غیر این صورت شهروندان می‌توانند این موارد را گزارش دهند. وی خاطر نشان می‌کند: همکاران ما در جامعه پزشکی برای تسهیل کار در نسخ الکترونیک کاربری و کد کاربری خود را در اختیار کسی قرار ندهند، چون این مسئله مشکلاتی را در جابه جایی نسخ ایجاد کرده است.
نظام پزشکی مشهد درخصوص تخلفات نسخ الکترونیکی آماری در دست ندارد
معاون آموزش فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی مشهد درباره میزان تخلفات شناسایی شده در حوزه نسخ الکترونیک می‌گوید: در خصوص نسخ الکترونیک هنوز در ابتدای راه هستیم؛ بنابراین هنوز تخلفی به آن صورت گزارش نشده است که بخواهیم پیگیری کنیم. هرچند در بازدید‌های روزمره مان این مسئله هم در کنار دیگر موارد بررسی می‌شود، اما این کار برای نسخ الکترونیک به شکل برنامه ریزی شده‌ای هنوز صورت نگرفته است. البته بیشتر بازدید‌ها در خصوص نسخ الکترونیک توسط خود سازمان‌های بیمه گر اتفاق می‌افتد.
قوانین و دستورالعمل‌ها در حوزه نسخه الکترونیک برای پزشکان به طور کامل تعریف نشده است
میرزایی درباره نداشتن آماری مشخص در خصوص تخلفات مربوط به نسخ الکترونیک می‌افزاید: هم اکنون ما هنوز در شروع راه برگزاری دوره‌های آموزشی برای همکاران مان هستیم که با همکاری نظام پزشکی و دوره‌های بیمه گر این دوره‌ها برگزار خواهد شد. با توجه به این که این فرایند با این همه مشکل در حال اجرا ست و آموزش‌های لازم هنوز اتفاق نیفتاده، پس بسیاری از موارد شاید تخلف نباشد، بلکه حاکی از نداشتن آشنایی و آگاهی از کار درست با سامانه است؛ بنابراین این موارد تخلف نیست و اشکالات ناشی از ورود ناگهانی و تعیین ضرب الاجلی ورود به سیستم نسخ الکترونیک است. همچنین نامشخص بودن تعداد نسخه‌های تجویزی، تعداد خدمات پاراکلینیک و... به طور روزانه از مسائلی است که برای همکاران ما تعریف نشده است؛ بنابراین وقتی شما در یک حوزه قوانین و دستورالعمل‌ها را به درستی تعریف نمی‌کنید، چنین انتظاری نمی‌توانید داشته باشید. زمانی این موارد تخلف محسوب می‌شود که چند ماهی از آزمون و خطا بگذرد، دوره‌های آموزشی گذاشته شود و قوانین و دستورالعمل‌ها به همکاران ما به طور کامل ابلاغ شود. معاون آموزش فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی مشهد در پاسخ به این سوال که چرا قبل از اجرای این طرح دوره‌های آموزشی برگزار نشد، می‌گوید: وقتی سازمان‌های بیمه گر استان را از این موضوع مطلع می‌کنیم، خیلی از موارد و مشکلاتی موجود را کشوری ذکر می‌کنند. با توجه به ضرب الاجلی بودن ورود به سیستم نسخ الکترونیکی، هر چه بیشتر همکاران شروع به کار کردن با این سیستم می‌کنند اشکالات بیشتر نمایان می‌شود. ما درخواست مان این بوده است که این ضرب الاجل‌ها برداشته شود و این روند تدریجی اتفاق بیفتد تا نواقص رفع شود چرا که خود به خود همه جذب این سیستم می‌شوند. وی می‌افزاید: یک سری از آموزش‌ها را خود سازمان‌های بیمه گر شروع کرده اند. ما هم از نیمه دوم بهمن به صورت حضوری در گروه‌های کوچک و جداگانه برای قشر‌های مختلف جامعه پزشکی کلاس‌های آموزشی را برگزار می‌کنیم. برای کسانی که ثبت نام نمی‌کنند جریمه‌ای در نظر گرفته نشده است، اما برای کسانی که وارد دوره آموزشی می‌شوند امتیازاتی در نظر گرفته می‌شود.

منبع: روزنامه خراسان
ارسال نظرات
انتشار نظرات حاوی توهین، افترا و نوشته شده با حروف (فینگلیش) ممکن نیست.
نظرات مخاطبان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۰
چرا از تجربیات موفق کشورهای دیگه استفاده نمیکنیم تا کی باید سیاستهای اشتباه و تصمیمات بدون کارشناسی شما ضربه به کشور و مردم بزنه چرا به جای ی عده مسعول ریاکار و چاپلوس از افراد متخصص استفاده نمیکنیم تا کی شاهد شعار دادن امثال اقای دبیر باشیم که خودشون گرین کارت کشوری دارن که از لزوم عمل به مرگ بر اون کشورها سخنرانی میکنن کشور از مرز نابودی گذشته اقتصاد متلاشی شده فساد بی داد میکنه بخاطر شعار و اصرار های بی دلیل هر روز ی جام زهر و ی نرمش قهرمانانه گردنون میوفته و منافع کشور و مردم به یغما میره تا اقایون بعد از گدشت بیش از ۴ دهه بگن هنوز انقلاب تموم نشده و ما در حال ازمون و خطا هستیم والله که تک تکتون باید گذاشت سینه دیوار ی گلوله تو مغزتون خالی کرد
گزارش خطا
تازه ها