۳۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۰

فرمول تبدیل ناامیدی ‌به‌ امیدواری در کودکان

همه ما در برهه‌ای از زندگی‌مان احساس ناامیدی کرده‌ایم زیرا همه‌چیز آن‌طور که می‌خواستیم پیش نرفته است . کودکان نیز همینطور هستند پس باید به فکر فرمولی برای تبدیل ناامیدی به امید در کودکان باشیم.
کد خبر: ۴۸۵۲۱
کودک ناامید
همه ما در برهه‌ای از زندگی‌مان احساس ناامیدی کرده‌ایم، زیرا همه‌چیز آن‌طور که می‌خواستیم پیش نرفته است. درباره کودکان هم این اتفاق می‌افتد، اما برخلاف بزرگ سالان، کنترل شرایط در چنین مواقعی که گره به کارشان افتاده و مسائل آن‌طور که می‌خواهند پیش نمی‌رود، برایشان دشوارتر است. معمولا مادرها، خیلی زود متوجه این مشکل در کودکان می‌شوند، اما ضرورت مدیریت و حل این معضل، مسئله‌ای است که کمتر به آن توجه شده است. با این حال، تکنیک‌هایی برای مدیریت ناامیدی کودکان وجود دارد که در این مطلب به آن‌ها خواهیم پرداخت.

۱- از محافظت بیش از حد خودداری کنید

محافظت بیش از حد، کودکان را از مواجهه با شکست باز می‌دارد. ما با انجام همه کار‌ها برایشان و کمک به آن‌ها در همه مسائل نمی‌گذاریم آن‌ها با مشکلات روبه‌رو شوند و شکست و ناامیدی را تجربه کنند. بهتر است همین حالا این کار را کنار بگذارید.

۲- بگذارید ناامید شوند

وقتی فرزندتان عصبانی می‌شود، داد می‌زند یا لگد می‌زند، فوری برای برآورده کردن خواسته‌های او دست به کار نشوید. به این ترتیب، کودکان می‌پذیرند که همیشه حق با آن‌ها نیست و باید راه‌حل مناسبی برای موقعیت‌های دشوار پیدا کنند.

۳- تعریف درستی از شکست به آن‌ها بگویی

برای کودکان توضیح دهید که در زندگی زمان‌هایی با موفقیت و زمان‌های دیگری با شکست روبه‌رو خواهند شد. شکست‌ها، فرصت‌های یادگیری هستند، زیرا به ما کمک می‌کنند تا پیشرفت کنیم و به ما امکان رشد را می‌دهند. نکته مهم این است که متوجه شویم کجا اشتباه کرده‌ایم و چگونه می‌توانیم آن را برطرف کنیم تا از تکرار آن جلوگیری کنیم.

۴- ارزش تلاش را برایش شفاف‌سازی کنید

باید به کودکان آموخت که چقدر مهم است در هر کاری که انجام می‌دهند، تلاش کنند. همه چیز با تلاش به دست می‌آید و هیچ‌وقت نباید از تلاش کردن دست بکشند و خسته شوند.

۵- اهداف معقول تعیین کنید

شما باید اهداف واقع‌بینانه و متناسب با سن و بلوغ کودکان خود تعیین کنید. به این ترتیب، آن‌ها تحمل بیشتری برای ناامیدی خواهند داشت. اگر اهداف برای سن‌شان مناسب نباشد، نمی‌توانند به آن‌ها برسند و باعث افزایش ناراحتی‌شان می‌شود.

۶- به آن‌ها یاد دهید که ثابت‌قدم باشند

غلبه بر شرایط دشوار ضروری است. اگر کودک یاد بگیرد در هر کاری که انجام می‌دهد ثابت قدم باشد، می‌تواند بسیاری از مشکلاتی را که برایش پیش می‌آید حل کند و با ناامیدی کنار بیاید. یادتان نرود زمانی که کودک به شرایط دشوار واکنش مناسب نشان می‌دهد، او را تشویق کنید.

بیشتر بخوانید
 
منبع : خراسان
ارسال نظرات
انتشار نظرات حاوی توهین، افترا و نوشته شده با حروف (فینگلیش) ممکن نیست.
گزارش خطا
تازه ها