۰۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۳

نقش آفرینی بسیج در سنگر کرونا

از نخستین روز‌های شیوع ویروس کرونا در کشوربسیجیان پا به پای مدافعان سلامت برای حفظ سلامتی مردم با این ویروس جنگیدند.
کد خبر: ۴۷۳۶۴

در روز‌های ابتدایی شیوع بیماری کرونا در کشور، به دلیل ناشناخته و مرموز بودن ویروس، ترس و اضطراب زیادی بین مردم حاکم شده بود. در آن روز‌ها برای شکستن زنجیره انتقال بیماری، شناسایی زودهنگام بیماران و کاهش اضطراب ناشی از کرونا، بسیجیان زیر نظر وزارت بهداشت قدم در راه شکست کرونا گذاشتند؛ بسیج ملی مقابله با کرونا از همان روز‌های ابتدایی شیوع بیماری در کشور کلید خورد و در مرحله اول تا پایان اردیبهشت ماه، سال ۹۹ حدود ۷۸ میلیون نفر، در مرحله دوم از ۱۵ خرداد تا پایان تیرماه ۹۹، ۴۲میلیون نفر و در مرحله سوم از ۲۰ مرداد تا ۱۰ آبان ماه۹۹، حدود ۵۹ میلیون نفر توسط نیرو‌های بسیجی و متخصصان بهداشت، غربالگری شدند تا زنجیره انتقال این ویروس منحوس شکسته شود..

بسیج این بار در سنگر مبارزه با کرونا

نقش آفرینی بسیج در سنگر کرونا

بسیجیان در سال‌های پس از انقلاب اسلامی، همیشه در کنار نظام بودند و بسیاری از کار‌ها که امکان به نتیجه رسیدن آن‌ها سخت به نظر می‌رسید با حضور آن‌ها جامه عمل به تن می‌کرد.
در طول ۸ سال دفاع مقدس، بسیج آن چنان ظاهر شد که دشمنان اعتراف کردند که قدرتی که در بسیج نهفته، توان مقابله با یکایک ارتش‌های کلاسیک جهانی را دارد.  

بسیجیان در دفاع مقدس
جوانان سلحشوری که به فرمان امام (ره) در پایگاه‌های مقاومت تحت عنوان بسیجی گرد آمده بودند و با کوچک‌ترین اشاره ایشان به جبهه‌های نبرد هجوم می‌بردند  و تا آخرین قطره خون خویش ایستادگی و مقاومت می‌کردند.
 آنچه مشخص است وظیفه بسیج فقط به جنگ و مسائل نظامی محدود نمی‌شود و دفاع از تمامیت ارضی کشور در سخت‌ترین شرایط گذشته انقلاب و کنون با خدمات بسیجیان و رزمندگان گره خورده است.
در حوادث طبیعی و بلایا، همچون زلزله، سیل و طرح واکسیناسیون فلج اطفال حضور بسیجیان گره گشای مشکلات و مایه دلگرمی مردم و مسئولان بوده است. پس از گذشت ۴۰ سال از آن روز‌های حماسه و پر خاطره، تصور غلطی است اگر بسیج را حاصل جنگ تحمیلی بدانیم چراکه هوشمندی حضرت امام خمینی رحمه الله تبلور دوباره بسیج در عصر حاضر بود.

از نخستین روز‌های شیوع ویروس کرونا در کشوربسیجیان پا به پای مدافعان سلامت برای حفظ سلامتی مردم با این ویروس جنگیدند.
ضدعفونی شبانه معابر، جمع آوری و توزیع کمک‌های مردمی بین نیازمندان و آسیب دیدگان از کرونا، حضور داوطلبانه در مراکز درمانی و تولید انبوه ماسک و توزیع رایگان در مناطق محروم قطره‌ای از هزاران تصویر تلاش بسیجیان در مبارزه با بیماری کووید ۱۹ است.

حضور داوطلبانه بسیجیان در مقابله با کرونا

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سخنانی ابراز امیدواری کرده است که برای نقش آفرینی بهتر در مقابله با ویروس کرونا، ۵۴ هزار پایگاه مقاومت در کشور به پایگاه‌های امدادگران و حافظان سلامت تبدیل شوند.
سرلشکر پاسدار «حسین سلامی» با تاکید بر این که آرایش امروز ما آرایش جنگی برای مقابله با کرونا است گفت: ظرفیت امروز سپاه در تمام کشور چه در نیروی زمینی، چه دریایی و چه در بیمارستان‌ها و بسیج هم مهیا و هم در میدان است.
معاون فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین اولویت طرح شهید سلیمانی را پیشگیری و بیماریابی عنوان کرده بود و گفت: ما در گام اول مقابله با ویروس کرونا با طرح بسیج ملی مقابله با این ویروس با کمک وزارت بهداشت مشارکت فعالی داشتیم که در آن زمان تعداد فوتی‌ها و ابتلا‌ها به حداقل رسید.

نگاهی به فعالیت های بسیج در روزهای اوج کرونا

تولید ماسک در اوج تحریم

تولید ماسک توسط بسیج

در روز‌های اول شیوع کرونا، ایرن نیز مانند بسیاری از کشور‌های جهان، با کمبود ماسک و تجهیزات حفاظت فردی روبه‌رو شد البته یک تفاوت اساسی بین کشور ما و سایر کشور‌های جهان نیز وجود داشت و آن، تحریم‌های یک‌جانبه‌ای بود که در اوج شیوع کرونا از سوی ایالات متحده آمریکا و هم‌پیمانانش بر مردم روا داشته شد و تا امروز نیز ادامه دارد.
با وجود تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران، کشور ما توانست با اتکا بر توانمندی جوانان ایرانی و بسیج اصناف، به تولید ماسک و لوازم حفاظت فردی بپردازد و اثر تحریم‌ها را خنثی کند؛ ورود بسیج به عرصه مقابله با بیماری کرونا در زمینه تولید و توزیع ماسک، منجر به راه‌اندازی بیش از ۵۰۰ واحد صنفی در کشور شد و علاوه بر رفع نیاز مردم، قیمت ماسک که به دلیل کمبود در روز‌های اول شیوع کرونا به طرز عجیبی بالا رفته بود، کاهش یافت.
بسیج اصناف به تازگی دومین کارخانه تولید پارچه «ملت بلون» را با ظرفیت تولید روزانه یک تن از این پارچه، افتتاح کرده است.

راه‌اندازی بیمارستان و تجهیز تخت‌های نقاهتگاهی

نقش آفرینی بسیج در سنگر کرونا

در پیک اول کرونا در کشور، نگرانی از کمبود تخت بیمارستانی و افت کیفیت ارائه خدمت به بیماران، به سایر نگرانی‌ها از این ویروس ناشناخته دامن می‌زد؛ سپاه پاسداران با راه‌اندازی و تجهیز چندین هزار تخت به عنوان بیمارستان صحرایی و نقاهتگاه، باعث برطرف شدن نگرانی‌ها و کمک به کیفیت ارائه خدمت به بیماران شد.  
راه اندازی بیمارستان‌های صحرایی و استقرار پزشکان، پرستاران و درمانگران جهادی در این نقاهتگاه‌ها و بیمارستان‌ها، باعث شد برخلاف بسیاری از کشور‌های اروپایی، هیچ بیماری پشت درب‌های بیمارستان‌ها معطل نماند و به گفته وزیر بهداشت، حتی اتباع خارجی بدون مجوز اقامت نیز بتوانند از خدمات درمانی در امر کرونا بهره‌مند شوند.

اختصاص ۷۰ درصد تخت‌های بیمارستانی سپاه به بیماران کرونایی

نقش آفرینی بسیج در سنگر کرونا

علاوه بر راه‌اندازی تخت‌های بیمارستانی و نقاهتگاهی، از روز‌های اول شیوع کرونا در کشور، سپاه پاسداران حداکثر ظرفیت بیمارستان‌های تحت پوشش خود را نیز در اختیار بیماران کرونا قرار دارد تا در امر درمان بیماران وقفه‌ای نیفتد. به گفته سردار عبداللهی، معاون سلامت، آموزش پزشکی و دفاع زیستی سپاه، ۷۰ درصد تخت‌های بیمارستانی سپاه، برابر ابلاغ رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح به بیماران کرونایی اختصاص داده شد تا بیماران از خدمات درمانی به نحو مطلوبی بهره ببرند.

انجام صد‌ها پروژه تحقیقاتی در زمینه ویروس کرونا

تحقيقات در زمینه کرونا

دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) از همان روز نخست ورود کرونا به کشور، در زمینه درمان بیماران کرونایی، گام‌های بزرگی برداشت؛ پزشکان و کادر درمان بیمارستان بقیه الله (عج) علاوه بر فعالیت در امر درمان بیماران کرونایی، به تحقیقات در زمینه این بیماری نیز پرداختند؛ خرداد ماه سال جاری بود که دانشگاه بقیه‌الله نخستین کتاب خود را با موضوع کرونا منتشر کرد و مقاله محققان ایرانی این دانشگاه، در مجله Journal of military medicine (مجله طب نظامی) که یک مجله بین المللی معتبر است، به چاپ رسید. دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله الاعظم (عج) همچنین در حوزه دارو، وسائل و تجهیزات حفاظت فردی و محلول‌های ضدعفونی کننده، بیش از ضد پروژه تحقیقاتی انجام داد.
همزمان با روز‌هایی که در کشور‌های پیشرفته جهان، بسیاری از بیماران کرونایی با پلاسما درمانی بهبود می‌یافتند؛ دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) بزرگترین پروژه پلاسمادرمانی را کلید زد و به درمان بیماران بدحال مبتلا به کرونا کمک شایانی کرد.

به کار بردن دارو‌ها در قالب پروژه‌های تحقیقاتی از دیگر اقدامات دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج) بود و بیش از ۲۲۰ پروژه، کد اخلاق گرفتند و دارو‌های گیاهی نیز در این زمینه کد اخلاق گرفتند و وارد فاز آزمایش و تولید شدند.
البته تحقیقات پزشکی دانشگاه بقیه الله (عج) تنها به همین موارد ختم نمی‌شود و دو واکسن ایرانی کرونا نیز در این دانشگاه در دست تولید هستند؛  یک واکسن کرونا با پشتیبانی سپاه پاسداران در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله کلید زده شده است و یک واکسن کرونای دیگر نیز با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری و توسط متخصصین دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در دست تولید است.

تقویت روحیه ایثار و همدلی با کمک مؤمنانه

نقش آفرینی بسیج در سنگر کرونا

پیرو تأکید مقام معظم رهبری بر حمایت از اقشار آسیب دیده از کرونا، بسیج و سپاه، دست در دست یکدیگر به کمک اقشار ضعیف آمدند و میلیون‌ها بسته معیشتی بین اقشار آسیب‌پذیر توزیع کردند. در تهران بزرگ، سپاه محمد رسول الله (ص) بالغ بر یک میلیون و ۴۰۰ هزار بسته معیشتی، بالغ بر ۵ میلیاردتومان کارت هدیه توسط بسیج، سپاه و سایر نهاد‌ها و بیش از ۵۰ میلیون ماسک به طور رایگان بین شهرندان توزیع کرده است و در یک سال گذشته بالغ بر ۲۰۰۰ جهیزیه توسط مردم، پایگاه‌های بسیج، حوزه‌های مقاومت بسیج و هیئت‌های مذهبی تهیه شد و در اختیار زوج‌ها قرار گرفت.


بیشتربخوانید:

پیام تبریک رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت هفته بسیج


نقش بسیج در واکسیناسیون کرونا

نقش آفرینی بسیج در سنگر کرونا

به گفته سردار غلامرضا سلیمانی رییس سازمان بسیج مستضعفین  پیرامون اقدامات بسیج در مبارزه با کرونا در طول ۲۰ ماه گذشته ظرفیت سازی‌های خوبی صورت گرفته است. بسیج در طرح مشترک شهید سلیمانی با وزارت بهداشت و درمان همکاری می‌کند و در این زمینه بسیج امکانات خود را در شهرستان‌های قرمز متمرکز می‌کند.
با اشاره به ادامه واکسیناسیون در سراسر کشور گفت: بسیج در ترویج فرهنگ پیشگیری نقش آفرینی خواهد کرد و تا زمانی که شاهد کاهش ویروس کرونا در مناطق کشور به خصوص مناطق قرمز باشیم،  بسیج در کنار مردم خواهد بود.  
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد واکسیناسیون کشور بر عهده بسیج است، افزود: نیرو‌های بسیج در سراسر کشور و در شهر تهران در مقابله با ویروس کرونا در کشور حاضرند و نقش آفرینی‌های ویژه‌ای دارند.

 محمدحسین کفعمی رییس سازمان بسیج دانشجویی در گفتگو با خبرگزاری دانشجو اعلام کرد: بسیج در ۱۲۳ مرکز واکسیناسیون کرونا در کشور برای ایمن‌سازی مردم در برابر این ویروس خدمات‌دهی دارد که ۵۳ مرکز آن به صورت مستقل فعالیت کرده و در ۷۰ مرکز دیگر با سایر دستگاه‌ها همکاری دارد.

سردار غلامرضا سلیمانی یکی از جلوه‌های نقش آفرینی بسیج را اعلام آمادگی برای حضور در میدان در قالب رزمایش‌های شهید سلیمانی دانست و ادامه داد: حضور نیرو‌های بسیج و سپاه در این عرصه همه‌جانبه خواهد بود، چه پشتیبانی و مدد رسانی به کادر درمان و چه کمک به واکسیناسیون مردم و حمایت از بیماران را پوشش خواهد داد.


مجله اینترنتی تابناک جوان

ارسال نظرات
انتشار نظرات حاوی توهین، افترا و نوشته شده با حروف (فینگلیش) ممکن نیست.
گزارش خطا