موادغذایی که نباید در یخچال گذاشت!

موادغذایی که نباید در یخچال گذاشت!
برخي از غذا‌ها هستند که در يخچال با سرعت بيشتري کهنه مي‌شوند، طعم و بافت خود را از دست مي‌دهند.
کد خبر: ۴۷۲۳۸

ممکن است به نظر برسد که بهترين راه براي ماندگاري بيشتر غذا اين است که در اولين فرصت پس از خريد، آن را در يخچال بگذاريم. اما برخي از غذا‌ها هستند که در يخچال با سرعت بيشتري کهنه مي‌شوند، طعم و بافت خود را از دست مي‌دهند، يا به سادگي سياه مي‌شوند.

مواد غذایی که نباید در یخچال نگهداری شود!

موادغذایی که نباید در یخچال گذاشت!

گوجه فرنگي
قرار دادن گوجه فرنگي در يخچال از رسيدن آن جلوگيري مي‌کند و عطر و طعم آن را از بين مي‌برد. به گفته تارنماي مرکولا، قرار دادن گوجه فرنگي در يخچال ساختار شيميايي آن را تغيير مي‌دهد و ميزان ترکيبات فرّار موجود در آن را کاهش مي‌دهد و اين روند بر طعم گوجه فرنگي تأثير مي‌گذارد.

بافت و رنگ يک گوجه فرنگي بر اثر سرما صدمه ميبيند. در دماي زير ۵ درجه سانتيگراد، بافت گوجه فرنگي از هم مي‌پاشد و سطح آن دچار فرورفتگي مي‌شود.

سيب‌زميني
سيب‌زميني را بايد در جاي خشک و خنک يا درون پاکت کاغذي يا کيسه سوراخ‌دار نگهداري کرد، و نبايد آن را در يخچال گذاشت. نگهداري آن در يخچال مي‌تواند نشاسته سيب زميني را به شکر تبديل کند. اين بر روي بافت آن تأثير مي‌گذارد و باعث مي‌شود پس از پختن، تغيير رنگ بدهد و طعم شيرين پيدا کند.

سیب

سیب بیرون یخچال مدت بیشتری تازه می‌ماند، چون سرما و رطوبت باعث می‌شود زودتر برسد و بافتش را از دست بدهد. سیب در دمای اتاق حدود دو هفته سالم می‌ماند. بهتر است این میوه را هر بار مقدار کمتری بخرید تا تازگی و طعمش را از دست ندهد.

پياز
اگر پوست پياز جدا نشده باشد، بايد آن را در يک جاي خشک و خنک با تهويه هوا نگهداري کرد، نه در يخچال. به گفته انجمن ملي پياز، تنها زماني بايد پياز را داخل يخچال قرار داد که پوست آن کنده شده باشد يا خرد شده باشد، يا پياز از نوع «پياز‌هاي شيرين و پرآب» باشد.

پياز را بايد در محيط با رطوبت کم نگاه داشت تا خشک بماند. پياز‌هاي پوست‌کنده‌شده را مي‌توان براي هفت روز در ظرف در بسته در يخچال نگه داشت.

هندوانه

بهتر است هندوانه را پیش از بریدن، در دمای اتاق نگهداری کنید. طبق تحقیقات، نگهداری هندوانه بیرون از یخچال باعث می‌شود آنتی‌اکسیدان‌هایش حفظ شوند.

اما بعد از قاچ کردن هندوانه، بهتر است آن را با لفافی بپوشانید و در یخچال بگذارید تا تازه بماند و طعم سایر خوراکی‌ها را جذب نکند.

نان
گذاشتن نان در يخچال کار اشتباهي است. منجمد کردن نان در فريزر مي‌تواند روند بيات شدن آن را متوقف کند، اما قرار دادن نان در يخچال سرعت بيات شدن آن را افزايش مي‌دهد. اساساً، دماي خنک داخل يخچال در مقايسه با دماي اتاق باعث تسريع کريستاليزه شده نشاسته مي‌شود؛ و اين فرآيند، نان را سفت و بيات مي‌کند.

موز
موز رسيده را مي‌توان چند روز در يخچال نگه داشت، اما اگر موز هنوز نرسيده باشد و آن را در يخچال بگذاريد، همين‌طور سبز و سفت خواهد ماند و ديگر نخواهد رسيد. حتي وقتي آن را از يخچال بيرون بياوريد، پوست موز سياه مي‌شود، ولي ديگر نمي‌رسد.

موز يک ميوه گرمسيري است و هيچ دفاع طبيعي در برابر سرما در ديواره سلول‌هاي خود ندارد. به گفته تارنماي A Moment of Science، اين سلول‌ها در اثر سرما پاره مي‌شوند و باعث مي‌شود آنزيم‌هاي هضم ميوه از بين برود و پوست موز نيز کاملا سياه شود.

سير
قرار دادن سير در يخچال يا کيسه‌هاي پلاستيکي باعث کپک زدن آن مي‌شود. بر اساس تارنماي How Stuff Works، بهترين روش براي نگهداري سير، نگه داشتن آن «در دماي اتاق در يک مکان خشک و تاريک با گردش هواي کافي» با نور کم براي جلوگيري از جوانه زدن آن است.

کدوحلوایی 

کدو حلوایی در یخچال رطوبت را جذب می‌کند و به‌سرعت فاسد می‌شود. کدو حلوایی باید در جای سرد و خشک نگهداری شود و در معرض رطوبت قرار نگیرد.

روغن زیتون

روغن زیتون باید در فضای تاریک نگهداری شود، به‌همین دلیل بطری‌هایش معمولاً تیره هستند. یخچال هم اکثر اوقات تاریک است ولی آیا می توان روغن زیتون را در یخچال نگهداری کرد ؟ جواب منفی‌ست؛  روغن زیتون در دمای پایین سفت می‌شود و به حالت جامد درمی‌آید و طعمش تغییر می‌کند. بهتر است این روغن را در کابینت یا زیرزمین نگهداری کنید.


بیشتربخوانید:

۱۰ نکته خواندنی درباره ویتامین سی

از تفاله‌ی هویج چگونه استفاده کنیم؟ /از مارمالاد تا کود گلدان


کنسرو تن ماهی

کنسرو تن ماهی باید در دمای اتاق نگهداری شود چون در سرما زنگ می‌زند و فاسد می‌شود. تنها در صورتی که در قوطی باز شده است، محتویاتش را در ظرف دیگری بریزید و در یخچال بگذارید. 

ادویه ها

رطوبت و سرما باعث تلخ شدن ادویه‌ها می‌شود. ادویه‌ها و طعم‌دهنده‌ها را حتماً در دمای اتاق نگهداری کنید.

این ۱۱ ماده غذایی را در فریزر نگذارید

این ۱۱ ماده غذایی را در فریزر نگذارید

تخم مرغ با پوست در دمای پایین می‌شکند
تخم‌مرغ خام، حاوی مایعات است و حجم مایعات بعد از یخ زدن افزایش پیدا می‌کند. اگر تخم مرغ خام را در فریزر بگذارید، بعد از مدتی مایع درونش یخ می‌زند و پوست تخم‌مرغ ترک برمی‌دارد. بنابراین هم تخم‌مرغ غیر قابل استفاده می‌شود و هم فریزر بوی تخم‌مرغ می‌گیرد.

سیب زمینی در فریزر پژمرده می‌شود
سیب‌زمینی حاوی حجم بالایی آب است، به‌همین دلیل در فریزر یخ می‌زند و بافت اولیه‌اش را از دست می‌دهد. سیب‌زمینی خام، بعد از یخ زدن پلاسیده می‌شود و طعم اولیه را ندارد. اگر راهی جز فریز کردن ندارید، می‌توانید سیب‌زمینی را بپزید و بعد در فریزر بگذارید.

پنیر را در یخچال نگه دارید
پنیر در فضای یخچال هم ماندگاری بالایی دارد و نیازی به فریز کردن ندارد. پنیر در صورت یخ زدن، به شکل خمیر درمی‌آید، طعم اولیه‌اش را از دست می‌دهد و بی‌مزه می‌شود.

سبزیجات آب‌دار در سرما پلاسیده می‌شوند
یکی از سوال‌های متداول این است که چه سبزیجاتی را نباید فریز کرد اکثر سبزیجات، مخصوصاً سبزیجات آب‌دار، قابلیت فریز ندارند. سبزیجات در صورت فریز شدن، پلاسیده و پژمرده می‌شوند و طعم اولیه را ندارند. اگر می‌خواهید سبزیجات تازه و خوش‌طعم مصرف کنید، هربار به‌اندازه‌ی نیاز خرید کنید و اگر فرصت ندارید، می‌توانید سبزی‌ها را خشک کنید و در فریزر نگه دارید، همچنین می‌توانید سبزی‌ها را بشویید و در حوله‌ای نخی بپیچید، بعد در یخچال بگذارید.

شیر در فریزر غیرقابل خوردن می‌شود
شیر یکی از موادغذایی است که نباید در فریزر بگذارید. شیر بعد از یخ زدن، شفافیتش را از دست می‌دهد و بریده‌بریده می‌شود. بهتر است تنها برای پخت غذا از شیر یخ‌زده استفاده کنید نه برای مصرف روزانه.

برای آب شدن یخ شیر، باید شیر را حداقل یک روز در یخچال بگذارید تا آرام‌آرام به حالت اولیه برگردد.

موادغذایی سرخ شده در دمای پایین خمیری می‌شوند
مواد سرخ شده، در یخچال حالت نرم و خمیری پیدا می‌کنند و تردی‌شان را از دست می‌دهند. در ضمن اگر مواد سرخ شده را بعد از یخ‌زدن دوباره در روغن بیندازید، غذایتان چرب‌تر می‌شود و برای سلامتی مضر است. توصیه می‌شود موادغذایی را به‌اندازه مصرف سرخ کنید تا نیازی به نگهداری نباشد.

ماست
ماست در دمای پایین، بریده‌بریده می‌شود و طعمش تغییر می‌کند. شاید بپرسید روش نگهداری ماست در فریز چیست؟ باید بگوییم فریز کردن این خوراکی در کل اشتباه است. ماست یخ‌زده تنها برای آشپزی قابل استفاده است و برای مصرف مستقیم توصیه نمی‌شود چون خاصیت پروبیوتیکی‌اش را از دست داده است.


نوشیدنی‌های گازدار در دمای پایین منفجر می‌شوند
نوشیدنی‌های گازدار، اغلب از جنس آلومینیوم هستند و ممکن است در دمای فریزر منفجر شوند و همه‌جا پخش شوند. نوشیدنی‌ها را باید در یخچال نگه‌داری کنید.

میوه‌های آب‌دار بعد از فریز شدن بی‌مزه می‌شوند
میوه‌های آب‌دار در دمای پایین یخ‌ می‌زنند و بعد از آب شدن یخ‌ها، تنها یک میوه‌ی نامغذی و بدون مزه باقی می‌ماند، بنابراین میوه‌های آب‌دار مانند آناناس، هندوانه، سیب و طالبی را فریز نکنید.

خامه ترش و خامه قنادی را فریز نکنید
خامه‌های قنادی از سفیده تخم‌مرغ تشکیل می‌شوند، به همین دلیل ممکن است در دمای پایین فاسد شوند. خامه‌ی ترش هم در یخچال بریده‌بریده و بدمزه می‌شود.

گوشت یخ‌زده مستعد جذب باکتری است
گوشت هرگز نباید بیشتر از یک بار یخ بزند، چون باکتری‌ها را جذب می‌کند. بنابراین هربار به اندازه مصرف از فریزر گوشت بردارید و بعد از آب شدن یخ‌ها، به‌سرعت مصرف کنید.

برای نگهداری مواد غذایی این نکته‌ها را رعایت کنید

برای نگهداری مواد غذایی این نکته‌ها را رعایت کنید

  • غذاهایی که با تخم‌مرغ تهیه می‌شوند بهتر است در اولین فرصت مصرف شوند. تخم‌مرغ سرشار از موادمغذی است و مستعد جذب میکروارگانیسم‌ها است و به‌سرعت فاسد می‌شود. به‌طور مثال مدت نگهداری املت در یخچال نهایتاً یک تا دو روز است. البته توصیه می‌شود تا حد امکان این غذا را گرم نکنید.
  • به‌طور کلی، نشاسته نباید در فضای سرد قرار بگیرد. مثلاً مدت زمان نگهداری حلیم در یخچال به دلیل حجم بالای نشاسته، بسیار کم است. متخصصان توصیه می‌کند حلیم را حدالامکان بار اول مصرف کنید چون در صورت گرم کردن، نشاسته موجود در آن تبدیل به فولوکوله می‌شود و هضمش برای دستگاه گوارش مشکل می‌شود.
  • میوه‌های هسته‌دار، در یخچال خواصشان را از دست می‌دهند.
  • مرغ مستعد جذب باکتری است به همین دلیل نگهداری آن اهمیت زیادی دارد. مرغ خام، در یخچال تنها تا دو روز سالم می‌ماند ولی در فریزر تا یک سال هم می‌ماند. مرغ پخته بهتر است بیشتر از چند روز نگهداری نشود،چون می‌تواند باعث مسمومیت شود. مدت نگهداری آب مرغ در یخچال نیز نهایتاً چهار روز است.
  • هرگز غذاهای داغ را در یخچال نگذارید چون دما را بالا می‌برد و به یخچال آسیب می‌زند.
  • محیط یخچال مستعد رشد باکتری‌ها است، بنابراین مواد غذایی را قبل از گذاشتن در یخچال، بشویید.
  • درِ یخچال، دمای متفاوتی دارد و تنها برای تخم‌مرغ‌ها، سس‌ها و نوشیدنی‌ها مناسب است.
  • در یخچال را برای مدت طولانی باز نگذارید چون تعادل دما برهم می‌خورد و مواد غذایی خراب می‌شوند.
  • اگرچه نباید غذاها را گرم در یخچال بگذارید، اما غذاها نباید مدت طولانی بیرون از یخچال بمانند؛ بعضی از موادغذایی مستعد کپک هستند و در دمای اتاق ترکیبات سمی تشکیل می‌دهند.
  • یخچال محل نگهداری طولانی‌مدت موادغذایی نیست، بنابراین بهتر است مواد حساس را کمتر خریداری کنید و زودتر مصرف کنید تا آسیبی به سلامتی‌تان نزند.

مجله اینترنتی تابناک جوان

ارسال نظرات
انتشار نظرات حاوی توهین، افترا و نوشته شده با حروف (فینگلیش) ممکن نیست.
گزارش خطا