۱۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۸

شناخت درست از دوران نوجوانی

استقلال طلبی از نیاز‌های اساسی نوجوانان است که باید مورد توجه والدین و نهاد‌های آموزشی و پرورشی باشد.
کد خبر: ۴۶۴۷۹
نوجوان
در خانواده‌هایی که فرزندشان به سن نوجوانی رسیده، دیده می‌شود که به دلیل عدم شناخت درست از این سن و درک نشدن صحیح نوجوان، خانه تبدیل به صحنه‌ی جنگ و پرخاش شده و آرامشی که بودن آن در محیط خانه نیاز است از بین می‌رود. باید دانست نوجوان نه کودک است که مدام برای کار‌های روزانه اش به او تذکر داد و نه آنقدر با تجربه است که همه مسائل زندگی را درک کند. پدر و مادر اگر بتوانند رابطه‌ی میانه بین این دو مرحله یعنی کودکی و بزرگی برقرار کنند، توانسته اند به فرزندشان برای رقم زدن آینده‌ای روشن کمک کنند.
آسیه اناری روانشناس بالینی کودک و نوجوان و عضو کمیته تخصصی نظام روانشناسی و مشاوره ، گفت: نوجوانی مرحله‌ای مهم در زندگی است که معمولا برداشت درستی از آن نیست و به رسمیت شناخته نمی‌شود، چرا که نوجوانی نه کودکی است و نه بزرگسالی!
نوجوان گاهی رفتار‌های کودکانه از خود نشان می‌دهد و بروز رفتار‌های بزرگسالی را نیز دارد، پس شناختن این مرحله از زندگی برای والدین مورد تأکید مشاوران است. از نوجوانی باید اطلاعات درست در اختیار پدر و مادر، خانواده و جامعه باشد، داشته‌های قدیمی درباره این مرحله از سن برای نوجوان امروزی کافی نیست و باید از کتب و منابع اطلاعاتی روز بهره گرفت.
اناری افزود: گاهی پدر و مادر تربیت و بایسته‌های دوران کودکی را به خوبی انجام می‌دهند، اما، چون مرحله پس از کودکی را جدی نمی‌گیرند دریافته‌های مطلوب کودکی از بین می‌روند.این جمله توسط پدر و مادر و نوجوان زیاد شنیده می‌شود که "ما حرف هم را نمی‌فهمیم" ریشه این جمله در نشناختن درست و عدم برقراری رابطه مثبت و صحیح میان نوجوان و والدین است. توجه کردن، شناخت نوجوان، وقت گذراندن با او و احترام به استقلال طلبی نوجوان از موارد با اهمیت و مورد تاکید این سنین است.
وی تاکید داشت: باید دانست گام اساسی فرزند پروری رابطه صحیح و سازنده میان والدین و فرزندان است، در نوجوانی نباید فرزندپروری قاطعانه با استبداد و سهل گیری جابه جا شود. دو بال فرزند پروری صحیح در نوجوانی، ارتباط مثبت و وضع قوانین درست برای اوست.
این روانشناس گفت: متاسفانه در جامعه چیزی مختص نوجوانان وجود ندارد، برای کودکان مراکز تفریحی و آموزشی زیادی برقرار شده، اما نوجوانان از این مسائل کمتر برخورداند و مراکز مختص آنان برای تخلیه شور و هیجان نوجوانی ضروری است. سینما، تأتر، رستوران و مراکز بازی و سرگرمی که برای نوجوان مناسب سازی شده می‌تواند در حال خوب و ایجاد انگیزه برای تحصیل و تفریح نوجوانان موثر باشد.
اناری در رابطه با موضوع استقلال طلبی در نوجوانی گفت: این موضوع، نیاز مهم نوجوانی است، لجبازی با خانواده یا منزوی شدن با آنان نشان از درک نشدن درست مفاهیم نوجوانی است.
استقلال طلبی باعث می‌شود نوجوان بخواهد از خانواده دور و به دوستانش نزدیک شود. اگر استقلال از خانه آغاز شود و اصطلاحا به فرزند در مسائلی نظیر تصمیم گیری برای اتاق، تحصیل و علاقه مندی‌های او میدان داده شود، مسیر استقلال طلبی درست و صحیح به روی وی باز می‌شود.وی در پایان اضافه کرد: خوب است با نظارت والدین، نوجوان با دوستانش در مکان‌های امن وقت بگذراند و تا جایی که احترام خانواده حفظ می‌شود به او اجازه تصمیم گیری و حل مسائلش را داد تا با کمک والدین و جامعه نوجوان از این مرحله سخت بگذرد و از آسیب‌های آن در امان بماند.

بیشتر بخوانید
 
 
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
ارسال نظرات
انتشار نظرات حاوی توهین، افترا و نوشته شده با حروف (فینگلیش) ممکن نیست.
گزارش خطا
تازه ها