۲۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۶
مراقب کلاهبرداران باشید!

ثبت نام کاروان اربعین ۱۴۰۰ ؟

سودجویانی که با سواستفاده از شرایط، وقایع و مناسبت‌های روز اقدام به کلاهبرداری از شهروندان در فضای مجازی می‌کنند، این‌بار ثبت نام کاروان اربعین ۱۴۰۰ و راهپیمایی اربعین و سفر به کشور عراق را دستمایه سواستفاده از مردم قرار داده‌اند. موضوعی که پلیس فتا درباره آن هشدار داده است.
کد خبر: ۴۴۴۵۷

ثبت نام کاروان اربعین 1400

هر ازچندگاهی بسته به شرایط، وقوع رویدادی خاص یا حتی مناسبتی تقویمی مانند ثبت نام اربعین 1400 ، گروهی از سودجویان هستند که با سواستفاده از وضعیت پیش آمده به دنبال اخاذی و کلاهبرداری از مردم باشند. کلاهبردارانی که فضای مجازی بستر مناسب‌تری را برای اقدامات مجرمانه آنان فراهم کرده است.
این دسته از کلاهبرداران یک روز با سواستفاده از نگرانی مردم پیرامون شیوع کرونا، آگهی فروش واکسن یا برخی از دارو‌های کمیاب مقابله با این ویروس را منتشر می‌کنند و روزی دیگر به دنبال سواستفاده از عواطف و احساسات مردم پیرامون حادثه‌ای نظیر سیل و زلزله در کشور، درگاه‌های جعلی دریافت کمک‌های نقدی را ایجاد می‌کنند.

ثبت نام زمینی اربعین کلاهبرداری است

این بار نیز کلاهبرداران فضای مجازی راهپیمایی اربعین را دستمایه کلاهبرداری خود قرار داده‌اند و در شرایطی که بار‌ها اعلام شده که امکان سفر زمینی برای راهمپیایی اربعین به دلیل شرایط شیوع کرونا وجود ندارد، اما همچنان عده‌ای با سواستفاده از عشق و علاقه کاربران به سیدالشهدا و حضور در راهپیمایی اربعین سعی در اخاذی و کلاهبرداری از آنان دارند.

پلیس فتا: فریب تبلیغات سفر اربعین را نخورید

در همین راستا نیز، سرهنگ رامین پاشایی، معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا به شهروندان هشدار داده ومی‌گوید: «افراد سودجو در سایت ها، کانال‌ها و صفحات شخصی تبلیغات دروغین در مورد کاروان‌های دو یا سه هزار نفره اربعین منتشر کرده و حتی برخی از آنان اعلام کرده‌اند که می‌توانند مجوز واکسن را هم دریاقت کنند.»
او ادامه می‌دهد: «متاسفانه برخی از این افراد پا را فراتر هم گذاشته و سایت فروش بلیط هم ایجاد کرده‌اند. در حالی که تمامی این موارد کلاهبرداری است و منجر به خالی شدن حساب شهروندان شده و امکان سفر اربعین برایشان فراهم نخواهد شد.»
پاشایی با تاکید بر اینکه پلیس فتا این موارد را رصد می‌کند، می‌گوید: «حتی تا کنون چندین نفر از افراد سودجو نیز شناسایی و تعدادی از آنان دستگیر شده‌اند. اما لازم است شهروندان نیز هوشیار بوده و فریب چنین تبلیغاتی را نخورند چرا که در نهایت تبدیل به مالباخته شده و باید برای بازگرداندن وجوه خود درگیر شکایت و پیگیری قضایی شوند.»
معاون پلیس فتای ناجا در عین حال از مردم خواست که در صورت مواجهه با چنین مواردی حتما موضوع را به پلیس اطلاع دهند.

لزوم آگاهی شهروندان از حقه های سودجویان

بدون شک تبلیغ برای سفر اربعین، واکسن کرونا و نظایر آن، آخرین شیوه کلاهبرداران در فضای مجازی نخواهد بود و همچنان این افراد در مناسبت‌ها و وقایع مختلف با تبلیغات فریبنده و سواستفاده از جو موجود به دنبال کلاهبرداری یا سواستفاده از شهروندان خواهند بود، اما آنچه که پیداست این است که افزایش آگاهی و سواد فضای مجازی کاربران نقش موثری در کاهش این موارد و ناکامی سودجویان خواهد داشت.

بازداشت ۳ کلاهبردار در مورد اعزام زائرین اربعین

امروز رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا، خبر داد: تاکنون ۶ سایت که اقدام به تبلیغات دروغین در مورد اعزام زائرین اربعین حسینی به عراق کرده و در صدد کلاهبرداری از مردم در این زمینه بودند، مسدود شده و سه نفر نیز بازداشت و به مراجع قضائی معرفی شدند.
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا، خبر داد: تاکنون ۶ سایت که اقدام به تبلیغات دروغین در مورد اعزام زائرین اربعین حسینی به عراق کرده و در صدد کلاهبرداری از مردم در این زمینه بودند، مسدود شده و سه نفر نیز بازداشت و به مراجع قضائی معرفی شدند.
رامین پاشایی اظهار کرد: علی‌رغم شرایطی که ستاد اربعین حسینی برای اعزام زائران اربعین حسینی اعلام کرده و در رسانه‌های رسمی کشور نیز در این زمینه اطلاع‌رسانی شده است عده‌ای از افراد سودجو در فضای مجازی مشغول به فعالیت شده تا از مردم در این زمینه کلاهبرداری کنند.
این مقام مسئول در نیروی انتظامی با بیان اینکه این افراد بعضاً خود را وابسته به برخی از نهاد‌های خاص مثل «سازمان حج و زیارت» معرفی می‌کنند و این‌گونه تبلیغ می‌کنند که می‌توانند افراد را علی‌رغم شرایط خاص اعلام شده از سوی ستاد اربعین به عراق اعزام کنند و حتی در این مورد اقدام به جعل بلیط هواپیما و مهر آژانس‌های مسافرتی فعال در این زمینه کرده و حتی اقدام به اخذ پول از مردم کرده‌اند، افزود: از مردم می‌خواهیم مراقب این‌گونه تبلیغات در فضای مجازی باشند و صرفاً به اطلاع‌رسانی‌ها از رسانه ملی و خبرگزاری‌های رسمی کشور توجه کنند.
پاشایی با بیان اینکه تاکنون ۶ سایت را که در این زمینه به‌صورت دروغین و در راستای کلاهبرداری از مردم مشغول به فعالیت بوده مسدود کرده‌ایم و سه نفر نیز دستگیر و به مراجع قضائی معرفی شده‌اند، خاطرنشان کرد: مردم اگر در فضای مجازی موارد مشکوکی را در این زمینه مشاهده کردند، حتماً به پلیس در این زمینه اطلاع‌رسانی کنند ما نیز ۲۴ ساعته در حال رصد هستیم، کارگروه‌های ویژه‌ای در این زمینه تشکیل شده است و امیدواریم با هوشمندی مردم و رصد‌هایی که صورت می‌گیرد اتفاقی در این زمینه رخ ندهد.

تبلیغات سفر اربعین بدون کارت واکسن دروغ است

حالا در فضای مجازی تبلیغاتی دست به دست می‌شود که از ثبت نام سفر اربعین بدون داشتن کارت واکسن و از طریق مرز‌های هوایی و زمینی خبر می‌دهد.
احمد محمدی فر دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی گفت: در چارچوب سفر اربعین باید حتماً افراد در سامانه سماح ثبت نام کنند.
او با بیان اینکه مرز زمینی عراق برای سفر اربعین تا به امروز قطعاً بسته است، افزود: کاروان‌هایی اقدام به تبلیغ سفر اربعین بدون داشتن کارت واکسن و از مرز‌های زمینی می‌کنند؛ توسط پلیس مورد پیگیری قرار می‌گیرند
محمدی فر گفت: اینکه بدون واکسیناسیون کرونا افراد بتوانند به سفر اربعین روند، امکان ندارد و، چون این امر مبنای درستی ندارد احتمال معلق شدن سفر چنین کاروان‌هایی وجود دارد.
دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی افزود: سفر اربعین درسال‌های ۹۰ و ۹۱ در شرایطی با کارت شناسایی نیز محقق می‌شد، اما در سال‌های اخیر (۹۷ و ۹۸) چنین امری به هیچ عنوان وجود نداشت و در حال حاضر نیز زائرین سفر اربعین باید حتماً برای امسال در سامانه سماح ثبت نام کنند و با توجه به شرایط اعلامی، از مرز خارج شوند.
حتی علیرضا زالی فرمانده ستاد کرونا استان تهران گفت: رسیدگی به موضوع تبلیغات اعزام مسافران به اربعین بدون داشتن کارت واکسن، در شأن ستاد ملی مقابله با کرونا است.
زالی افزود: شیوه نامه‌های اعزام زائران باید براساس مصوبات کمیته انتظامی- اجتماعی ستاد ملی کرونا صورت گیرد.

زائران اربعین از مرز شلمچه بازگردانده می‌شوند

معاون استاندار و فرماندار ویژه خرمشهر گفت: افرادی که به عنوان زائر اربعین از شهر‌های همجوار راهی مرز شلمچه شوند بازگردانده می‌شوند.
محمدحیدری افزود: بنا به دستور ستاد ملی مدیریت کرونا و اعلام کشور عراق، تردد زائران از طریق مرز زمینی امکان‌پذیر نیست و هر دسته از زائران که به سمت مرز شلمچه حرکت کنند توسط نیروی انتظامی بازگردانده خواهند شد.
وی افزود: هیچ گونه امکان پذیرایی در مرز شلمچه وجود ندارد و مرز شلمچه برای عبور زائران اربعین حسینی بسته است.
حیدری با اشاره به فعالیت غیرقانونی تحت عنوان تور‌های مسافری اربعین حسینی در فضای مجازی گفت: مردم به تبلیغات تور‌های مسافری مبنی بر اعزام زمینی زائران کربلا اعتماد نکنند. فعالیت این تور‌ها غیرقانونی است.
وی گفت: تنها گروه‌های هفتگانه از جمله بیماران اتباع خارجی، گروه دانشجویی، گروه خدمات فنی و مهندسی کشور عراق، تجار و بازرگانان و مقامات سیاسی مجاز به تردد از مرز شلمچه هستند.
فرماندار خرمشهر ادامه داد: با توجه به وضعیت شکننده کرونا در منطقه، نظارت بر ممنوعیت تردد زائران از سوی هر ۲ کشور ایران و عراق در گذرگاه مرزی شلمچه افزایش یافته است.

مرز‌های زمینی با عراق بسته است / فقط پذیرش مسافران هوایی

«سید روح اله لطیفی» اظهار داشت: بر اساس تصمیم دولت عراق، زوار صرفا از طریق هوایی می‌توانند در ایام اربعین به این کشور سفر کنند، بر همین اساس مسافران به دلیل پذیرش نشدن از سوی عراق در مرز‌های زمینی، به مرز‌ها مراجعه نکنند.
وی افزود: بر اساس تصمیمات اخذ شده در استان‌های مرزی با عراق، مسافرانی که به مرز‌های زمینی مراجعه می‌کنند، بازگردانده خواهد شد.
لطیفی با بیان اینکه موکب‌داران باید مجوز ستاد اربعین و وزارت صنعت برای خروج کالا داشته باشند،  خاطرنشان کرد: این گروه از مسافران قبل از اعزام محموله‌های غذایی از قبیل برنج، چای، قند، شکر و سایر کالا‌ها به مرزها، مجوز ستاد اربعین و سازمان صنعت استان‌های خود را اخذ کنند، زیرا در صورت انجام ندادن این فرآیند، امکان خروج کالا‌های آن‌ها از مرز‌های زمینی وجود ندارد.

منبع: ایسنا / مهر / ایرنا
ارسال نظرات
انتشار نظرات حاوی توهین، افترا و نوشته شده با حروف (فینگلیش) ممکن نیست.
گزارش خطا