۱۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۵

چرا باید از ۱۹ فروردین در سامانه املاک ثبت نام کنیم؟

چرا باید از ۱۹ فروردین در  سامانه املاک ثبت نام کنیم؟
سامانه ملی املاک و اسکان کشور از 19فروردین ماه با رویکرد خوداظهاری اطلاعات مالکیت و سکونت افراد به صورت آنلاین آغاز به کار می کند.
کد خبر: ۳۶۸۱۳
تعداد نظرات: ۶ نظر
سرپرستان خانوار از ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ موظف به ثبت محل سکونت خود با درج شخصی یا استیجاری در سامانه آنلاین املاک هستند و در صورت عدم ثبت اطلاعات، خانه‌های ثبت نشده مشمول پرداخت مالیات خواهند شد.

محمود محمودزاده  معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در گفتگوی تلویزیونی که با صدا و سیما داشته از آمار ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد شهری و ۴۰۰ هزار واحد روستایی خالی از سکنه خبر داد و گفت: هدف از اجرای این طرح تشخیص واحد‌های خالی از سکنه است و ثبت املاک سرپرست خانوار از ۱۹ فروردین اجباری است.

محمودزده درباره تبعات عدم مشارکت افراد در سامانه بیان کرد: ثبت نکردن یا ثبت مشخصات اشتباه ملک در سامانه جامع املاک و اسکان، جرایم سنگینی از جمله قطع یارانه‌ها و خدمات بانکی را به دنبال دارد ودر صورت نبود اطلاعات ملکی در این سامانه، مالیات بر خانه‌هایی که بیش از ۱۲۰ روز خالی است، اعمال می‌شود.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی تاکید کرده این قانون برای املاک حقیقی در شهر‌های بالای صد هزار نفر و بیش از ۱۵۰ متر در نظر گرفته می‌شود: برای سال اول ۶ برابر، سال دوم ۱۲ برابر و سال سوم ۱۸ برابر اجاره سالیانه واحد مسکونی است.
به گفته محود زاده در شهر‌های کمتر از صد هزار نفر مالیات بر واحد‌های خالی‌ اعمال می‌شود که متراژ آن بیش از ۲۰۰ متر است مشمول مالیات اجاره نمی شوند.

محمودزاده تاکید کرده اگر اطلاعات اشتباه وارد سامانه املاک شود، دو برابر این میزان مالیات به عنوان جریمه در نظر گرفته می‌شود. به گفته این مقام مسئول، حدود هفده میلیون خانه خالی در سراسر کشور شناسایی شده است: قانون جدید تاکید بر این دارد که نگهداری خانه خالی از سکنه مرقوم به صرفه نیست و تمام سرپرستان خانواده مکلفند ظرف دوماه آینده و از ۱۹ فروردین به بعد در سامانه یکتا مالکیت خود را اعلام کنند.

بیشتر بخوانید:

او با بیان اینکه هیچ مالکی در یک شهر نمی‌تواند در دو واحد مسکونی ساکن باشد، افزود: سرپرستان خانوار می‌توانند دو واحد مسکونی خالی از سکنه در دو شهر متفاوت داشته باشند. سرپرست خانوار مستاجر هم باید مشخصات محل سکونت ومشخصات خود را در سامانه به ثبت برسانند.
آنطور که محمود زاده اعلام کرده نخستین مالیات در سال اول به اندازه شش برابر ارزش اجاره ماهانه آن خواهد بود. او تاکید داشته برای واحد‌هایی هم که سند ملکی ندارند هم تدابیری اندیشیده شده است: هدف به کار انداختن سرمایه‌های ساکن و شناسنامه دار شدنِ بازار مصرف مسکن است.
 
سامان املاک

او درباره جزییات این طرح گفت: برای مالکان حقیقی واحد خالی در سال اول ۶ برابر قیمت اجاره خواهد بود و هر سال دو برابر می‌شود. همچنین برای واحد‌های مسکونی که مالکان حقوقی دارند اخد مالیات در سال اول ۱۲ برابر اجاره آن است و در سال بعد دو برابر می‌شود.»
معاون حقوقی و فنی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه هدف از این طرح اخذ مالیات نیست گفت: «هدف از اجرای این طرح در سال ۱۴۰۰ تنظیم بازار مسکن اجاره‌ای و ملکی است.

آنطور که در این طرح آمده واحد‌های مسکونی‌ای که بیش از ۱۲۰ روز خالی بمانند مشمول مالیات می‌شوند. مالیاتی که از مرداد ماه اخذ می‌شوند به اندازه نصف ارزش اجاره ماهانه آن خواهد بود.

قانون مالیات بر خانه‌های خالی سال ۹۴ مصوب شد و سامانه املاک و اسکان قرار بود تا پایان بهمن سال ۹۴ آماده شود؛ اما در نهایت این سامانه ۲۹ بهمن ۹۸ رونمایی شد و اینطور که به نظر می‌رسد در سال جاری قصد دارد تا به صورت عملیاتی کاربر خود را نشان دهد.
شایان ذکر است سامانه املاک از آدرس https://amlak.mrud.ir/ قابل دسترس است.
 

مالیات خانه های خالی چقدر است؟

 
در ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم آمده است: واحدهای مسکونی واقع در شهرهای با جمعیت بیش از یکصد هزار نفر که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور (موضوع تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر این قانون) به‌عنوان «واحد خالی» شناسایی می‌شوند، از سال دوم به بعد مشمول مالیات معادل مالیات بر اجاره به شرح زیر خواهند شد:
سال دوم- معادل یک دوم مالیات متعلقه
سال سوم- معادل مالیات متعلقه
سال چهارم و به بعد- معادل یک و نیم (۵/۱) برابر مالیات متعلقه
(۱) به موجب بند ۱۲ ماده واحده قانون اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، مصوب ۳۱/۴/۱۳۹۴، ماده (۵۴ مکرر) به قانون الحاق شد.
 

سوالات متدوال درباره سامانه املاک و اسکان

 
برای خوداظهاری اطلاعات مالکیت و سکونت به چه سامانه‌ای مراجعه کنم؟
پاسخ: سامانه ملی املاک و اسکان کشور با آدرس amlak.mrud.ir جهت دریافت خوداظهاری اطلاعات مالکیت و سکونت توسط وزارت راه و شهرسازی طراحی شده و دارای اعتبار است.

دفعه اولی هست که وارد سامانه می شود. پیغام می دهد کد ملی با شماره همراه سازگار نیست. چه کار باید بکنم؟
پاسخ: برای ورود به سامانه لازم است با یک شماره همراه که مالکیت آن برای کدملی شما ثبت شده باشد وارد سامانه شوید.

هنگامی که به سامانه وارد می شوم املاکی را در سامانه نشان می دهد که متعلق به من نمی باشد. در این مورد باید چکار کنم؟
پاسخ: در سامانه در قسمت تعیین تکلیف، گزینه "این ملک متعلق به من نمی باشد" را انتخاب نمایید.

هنگامی که وارد سامانه می شوم املاکی را در سامانه نشان می دهد که قبلا فروخته ام. در این باره چکار کنم؟
پاسخ: در قسمت تعیین تکلیف گزینه "کل ملک را واگذار کرده ام" یا "بخشی از ملک را واگذار کرده ام" را انتخاب نموده و مراحل بعدی را طی نمایید.

در قسمت فهرست کارها، یک ملک را دو بار به من نشان می دهد. چکار کنم؟
پاسخ: برای یکی از املاک تکراری به انتخاب خود در قسمت تعیین تکلیف گزینه "این ملک متعلق به من نمی باشد" را انتخاب کنید و در صورتی که بخشی از اطلاعات ملک دیگر نادرست یا ناقص است، اطلاعات آن را از طریق قسمت تعیین تکلیف تصحیح نمایید.

ملکی به نام من به عنوان مسکونی ثبت شده، اما این ملک تجاریست. در این مورد چه کار باید کرد؟
پاسخ: در قسمت اطلاعات ملک، نوع ملک و نوع کاربری آن را می توانید تغییر داده و کاربری و نوع آن را تعیین نمایید.

خانه به نام من است، اما مستاجر در آن سکونت دارد. چگونه این مورد را ثبت کنم؟
پاسخ: در قسمت تعیین تکلیف ملک بعد از انتخاب گزینه "من مالک هستم" و ورود اطلاعات ملک، در قسمت اطلاعات سکونت، گزینه "شخص دیگری ساکن است." را انتخاب کرده و اطلاعات مستاجر خود را در آن وارد نمایید.

ملک را فروخته ام اما همچنان در بخش املاک تحت مالکیت آن را مشاهده می کنم. علت چیست؟
پاسخ: بعد از تایید خریدار وضعیت ملک به فروخته شده تغییر می یابد.

در سامانه نشان می دهد خانه من خالیست، اما خالی نیست. چکار کنم؟
پاسخ: در قسمت تعیین تکلیف ملک بعد از انتخاب گزینه "من مالک هستم" و ورود اطلاعات ملک، در قسمت اطلاعات سکونت، وضعیت سکونت ملک را مشخص نمایید.

ملک را فروخته ام یا ساکن دیگری در ملک من سکونت دارد، اما کد رهگیری ندارم. برای ثبت آن چه کنم؟
پاسخ: وارد نمودن کد رهگیری برای ثبت فروش یا سکونت ملک الزامی نیست.

می خواهم زمین خود را ثبت کنم. چه کنم؟
پاسخ: نوع ملک خود را به قطعه زمین تغییر دهید و اطلاعات مورد نیاز را ثبت نمایید.

در ثبت ملکم اشتباها اطلاعات نادرستی وارد کرده ام و ثبت نهایی هم کرده ام. برای ویرایش آن چه کنم؟
پاسخ: امکان ویرایش اطلاعات بعد از ثبت نهایی وجود ندارد. لازم است در وارد نمودن اطلاعات خود دقت لازم را به عمل آورید.

منظور از اقامتگاه اصلی و فرعی چیست؟
پاسخ: اقامتگاه اصلی اقامتگاهی است که در آن زندگی می کنید و اقامتگاه فرعی اقامتگاه دوم خانواده شماست.

وارد سامانه که می شوم فهرست املاک را به من نشان نمی دهد. علت چیست؟
پاسخ: لطفا ابتدا اقامتگاه اصلی خود را ثبت نمایید، سپس فهرست املاک شما قابل مشاهده خواهد بود.
 
اولین بار است که می خواهم وارد سامانه بشوم (یا رمز عبور خود را فراموش کرده ام). در صفحه سماوا میخواهم کد ملی خود را وارد نمایم، اما کد ملی وارد نمی شود. در این باره چکار باید کرد؟
پاسخ: لطفا اطمینان حاصل کنید از مرورگرهای به روز Google Chrome یا Mozilla Firefox استفاده می کنید.

مشخصات یکی از املاکم در سامانه نیست. چه کار کنم؟
پاسخ: لطفا در قسمت املاک تحت مالکیت روی گزینه افزودن ملک کلیک کرده و مشخصات آن را ثبت نمایید.

یکی از املاکم را در تعیین تکلیف اشتباها زدم متعلق به من نمی باشد. چگونه آن را برگردانم؟
پاسخ: لطفا در قسمت املاک تحت مالکیت روی گزینه افزودن ملک کلیک کرده و مشخصات آن را ثبت نمایید.

وضعیت سکونت ملکم تغییر کرده است. برای ثبت آن چه کار کنم؟
پاسخ: لطفا در قسمت املاک تحت مالکیت در کنار ردیف ملک خود روی گزینه ثبت یا تغییر ساکن کلیک کرده و وضعیت جدید سکونت ملک خود را ثبت نمایید.
 
ساکنان دیگر اقامتگاه خودم را چگونه ثبت نمایم؟
پاسخ: لطفا در قسمت اقامتگاه ها در کنار ردیف اقامتگاه مورد نظر، روی گزینه ساکنین کلیک کرده و مشخصات دیگر ساکنان اقامتگاه خود را ثبت نمایید.
 
اقامتگاه خود را در سامانه نمی بینم. چه کار کنم؟
پاسخ: لطفا در قسمت اقامتگاه ها روی گزینه افزودن اقامتگاه کلیک کرده و مشخصات آن را ثبت نمایید.
 
می خواهم اقامتگاه خود را تغییر دهم. چگونه اقامتگاه قبلی خود را حذف کنم؟
پاسخ: لطفا در قسمت اقامتگاه ها در کنار ردیف اقامتگاه قبلی خود روی گزینه اتمام سکونت کلیک کرده و تاریخ پایان سکونت در آن را درج کنید. سپس مشخصات اقامتگاه جدید خود را ثبت نمایید.
 
پایگاه خبری تابناک جوان
ارسال نظرات
انتشار نظرات حاوی توهین، افترا و نوشته شده با حروف (فینگلیش) ممکن نیست.
نظرات مخاطبان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
سدید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۱
اول باید وزیر رفاه خانوار های ایرانی را تعیین و شناسایی کند بعد سرپرست خانوار در سامانه ثبت نام کند
ناشناس
|
Germany
|
۱۱:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۲
یا می دانید خانه متعلق به کیست یا نمیدانید. اگر می دانید ثبت در سامانه برای چیست و اگر نمی دانید، مالیات را به نام چه کسی خواهید نوشت؟
ناشناس
|
Singapore
|
۱۲:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۲
کفگیر بدجوری ته دیگ خورده اما اربابها به جای کم کردن هزینه های غیر ضرور خود راه جیب ملت و خالی کردن آنرا یاد گرفته اند و چون توان ایجاد بانک اطلاعاتی را ندارند میخواهند این امررا به گردن مردم بیاندازند تا بعدا راحت بتوانند مالیات بگیرند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۲
همش کیسه دوزی...

شما که دم از افزایش جمعیت میزنید، خانواده ای جمعیتش زیاد هست یا مثلا بیش از دو فرزند دارند و در دو واحد مثلا تک خوابه هستند...... خدایا چه .... می کنند...

گندش در حال در آمدن هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۷
ظاهرا وزیر و معاون وزیر اصلا قانون را مطالعه نکردند چون در صحبت های ایشان در اخبار عدم توجه به اصلاحیه ی شورای نگهبان مشهود است:
1- طبق تبصره ی 3 باید سامانه به گونه ای طراحی شده باشد که قابلیت ارزش گذاری برای اجاره و فروش رو داشته باشد و هر مالک زمانی که دو پیشنهاد برای اجاره و یا فروش را رد نکرده است مشمول مالیات نمی شود حتی اگه چند سال ملک خالی باشد. این اصلاحیه ی شورای نگهبان هست چون گفتند ممکن است خانه ای مشتری نداشته باشد و شرعی نیست مالیت برگیریم بابت این مساله اما ظاهرا دولت قصد دارد این تبصره را بی خیال شود در صورتیکه بدون این تبصره این قانون توسط شورای نگهبان رد شده بود!
2- بند 2 از تبصره ی 8 هم صراحتا می گوید که در صورتی که خانوار مالک هم ملک اصلی و هم فرعی باشند می توانند ساکن دو ملک در یک شهر باشند که اتفاقا این مساله هم اصلاحیه ی شورای نگهبان می باشد!
با این اوضاع ظاهرا کار مالکان به شکایت از دولت از طریق دیوان عدالت اداری می کشه!
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۱
با درود.من ۳ساله در این خانه مستاجرم.کارگرم و۴۲۰۰ درامد دارم.بخاطر تورم مسخره وتاسف بار مسکن صاحب خانه گفت خرداد اجاره رو۴برابر میکنه قانون وکرونا هم سرم نمیشه.۲۵درصد دولت واسه خودش گفته.اگر خرداد پا نشی اجاره دلخواهم‌رو از ودیعه کم میکنم.منم نمیتونم این مبلغ برام سنگینه.خونه پیدا نمیشه...ملیونها نفر کارگر بدبخت ایرانی همین اوضاعشونه ولی دولت دنبال مالیاتو جریمه هست .اخرش تاوانشو مستاجر باید بده..اگر دولت بفکر مابود زمین مجانی ومصالح ارزان در اختیار پیمانکاران مسکن ملی میگذاشت تا ما بتونیم صاحب خانه شیم
گزارش خطا
تازه ها