۰۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۸

ماجرای درگیری در مرز سراوان چیست؟

معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان به بیان جزییات ماجرای درگیری و اعتراض‌های دوشنبه و سه‌شنبه چهارم و پنجم اسفندماه ۹۹ در سراوان پرداخت.
کد خبر: ۳۵۳۶۳
تعداد نظرات: ۷ نظر

درگیری در مرز سراوان

محمد هادی مرعشی در گفتگو با ایرنا با بیان اینکه درگیری در مرز سراوان ساعت هشت صبح دوشنبه چهارم اسفندماه ۹۹ در منطقه شمسر رخ داد، افزود: در این منطقه مرزی گذری را برای برای بهبود معیشت مرزنشینان ایجاد کردیم که کنترل لازم در زمینه ورود و خروج این گذرگاه مرزی توسط نیرو‌های نظامی انجام می‌شود.

معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: روز گذشته تجمع زیادی از جمعیت سوخت بر‌هایی که به طور غیر قانونی اقدام به این کار می‌کردند در پشت مرز مشاهده شد و این افراد قصد داشتند از محل گذر مرزی وارد شوند.

مرعشی ادامه داد: بیش از ۲ ساعت با این افراد مذاکره انجام شد که خویشتنداری کنند و در چهارچوب قواعدی که برای این گذرگاه مرزی در نظر گرفته شده از همان گذر عبور کنند، اما ظاهرا در آن‌سوی مرز ماموران پاکستانی اقدام به تیراندازی می‌کنند و این امر باعث هجوم این سوخت بر‌ها می‌شود.

وی افزود: این افراد با شکست در‌ها و ایجاد خسارت وارد گذرگاه مرزی می‌شوند که در بین این جمعیت براثر تیراندازی از آن طرف مرز یک نفر کشته و چهار نفر مجروح می‌شوند.

معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: متاسفانه برخی افراد در بین این جمعیت اقدام به موج سواری کرده و به پاسگاه شمسر حمله ور می‌شوند به طوریکه موتور یکی از ماموران را آتش زده و شیشه خودرو‌ها را شکستند.

مرعشی اظهارکرد: این افراد قصد ورود به پاسگاه را داشتند، پاسگاه حریم آن مشخص است و ماموران حافظ امنیت هستند و اجازه ندارند که به هیچ فردی اجازه ورود به به پاسگاه را بدهند، زیرا پاسگاه ناموس مامور است.

وی ادامه داد: به دلیل هجوم به پاسگاه مجبور به تیراندازی و تعدادی مجروح و این جمعیت پس از مدتی متفرق می‌شوند.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مجروحان این حادثه به بیمارستان منتقل می‌شوند و متاسفانه یک نفر در بیمارستان فوت می‌کند که در حال بررسی علت فوت این فرد هستیم که آیا وی در آن سوی مرز مجروح شده است؟

مرعشی افزود: پس از این اتفاق افرادی در فضای مجازی موضوع را دست می‌گیرند و مردم را برای تجمع در شهر سراوان تحریک می‌کنند که در این زمینه نشست‌هایی با بزرگان و معتمدان سراوان گرفته شد تا این موضوع را کنترل کنند.

وی ادامه داد: این تجمع تا ساعت ۱۰ امروز کنترل شده بود که متاسفانه پس از آن افرادی به سمت فرمانداری هجوم آوردند و حتی صحبت‌های مسوولان را بر نتابیدند و خساراتی را به اموال فرمانداری وارد کردند که بلافاصله این افراد متفرق شدند.

وی بیان کرد: مردم سیستان و بلوچستان به خوبی آگاه هستند که تعداد زیادی از عزیزان آنان در جاده‌های این استان بر اثر تصادف با خودرو‌های سوخت بر کشته و یا مجروح می‌شدند.

معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مردم این استان همواره نسبت به تردد خوردو‌های سوخت بر که با پلاک مخدوش و با سرعت سرسام آوری در جاده‌ها تردد می‌کردند اعتراض داشتند.

وی افزود: با توجه به اینکه موضوع سوخت بری در سیستان و بلوچستان نهادینه شده بود و ما ظرفیت مناسبی را برای ایجاد اشتغال در این استان داشتیم و بر اساس دستور استاندار برنامه بر این شد تا برای سوخت بران در حد محدود و بدون پلاک مخدوش و سرعت بالا اجازه تردد صادر شود.

مرعشی اظهارداشت: البته مواردی که برای سوخت بر‌ها در نظر گرفته شده بود قانونی نبود، اما به دلیل اینکه برای مردم مشکلی ایجاد نشود و سطح تلفات جاده‌ای افزایش نیابد این اقدام انجام شد و بعد از این تصمیم و آرامش حداقلی در سطح جاده‌های این استان برقرار شد.

وی بیان کرد: ما چند گذر مرزی در سیستان و بلوچستان را با نظر مردم ایجاد کردیم که معیشت مرزنشینان این استان بهبود یابد.

معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اگر قرار باشد که کار قاعده‌مند و به صورت قانونی انجام نشود قطعا همان حداقل‌هایی که ایجاد شده نیز قطع خواهد شد.

وی از همه معتمدان و بزرگان طوایف خواست کمک کنند تا کار بزرگی را که برای ایجاد اشتغال و بهبود وضعیت مرزنشینان ایحاد شده را به خوبی و بدون هیچ گونه تنشی دنبال کنیم.

مرعشی اظهارکرد: قطعا مشخص است هر اتفاقی می‌افتند گروه‌هایی در کمین هستند تا برای نیرو‌های امنیتی و مردم سیستان و بلوچستان مشکل ایجاد کنند.

وی ادامه داد: کسانی هستند که مردم را می‌خواهند از بدنه نظام دور کنند و این آنان کسانی هستند که منافع آنان به خطر افتاده است.

معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: وقتی بخواهیم مساله سوخت را در مزر‌های این استان ساماندهی کنیم قطعا منافع برخی از افراد به خطر می‌افتد و اینان کسانی هستند که مردم را تحریک می‌کنند.

وی تصریح کرد: چندی قبل گروه جیش الظلم کلیپی را پخش کرد و گذر‌های مرزی که در سیستان و بلوچستان برای ساماندهی سوخت بر‌ها ایجاد شده بود را زیر سوال برد و این مساله مشخص کرد که قرار است اتفاقی رخ دهد.

مرعشی بیان کرد: وقتی این مسائل را کنار هم می‌گذاریم مشخص می‌شود که این طرح توسط دشمن برنامه ریزی شده برای اینکه مرز‌های سیستان و بلوچستان آرامش نداشته باشد.

وی ادامه داد: با اقدامات خوب نیرو‌های نظامی و انتظامی از یک سال گذشته آرامش نسبی خوبی در این استان برقرار شده و باید همگان کمک کنند تا این آرامش پایدار باشد.

سراوان با وسعتی حدود ۱۳ هزار و ۹۰۵ کیلومترمربع و ۱۷۵ هزار و ۷۲۸ نفر جمعیت و داشتن سابقه‌ای تاریخی و تمدن کهن، شرقی‌ترین شهرستان سیستان و بلوچستان است که در ۳۴۷ کیلومتری جنوب شرق زاهدان مرکز این استان و در همسایگی کشور پاکستان قرار دارد.
ارسال نظرات
انتشار نظرات حاوی توهین، افترا و نوشته شده با حروف (فینگلیش) ممکن نیست.
نظرات مخاطبان
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
|
Switzerland
|
۲۲:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۵
مردم مظلوم بلوچستان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
این دفعه حتی توی ماله کشی هم گند زدین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۷
با منطق یه عده از فردا هرکسی توی شهر یا جایی به هر دلیلی شروع به قمه کشی و ایجاد ناامنی کرد هیچ برخوردی نباید بشه! باید بهش مدال هم داد
مریم
با بی نظمی و هرج و مرج در هر کجای ایران مخصوصا در مرزها باید با شدت زیاد برخورد کرد مرزها باعث امنیت آیران هستند اگر از مرزها خوب مراقبت نشود دشمن به هزار بهانه از این راه وارد ایران می‌شود و بین مردم اختلاف و دودستگی ایجاد میکند
داچی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۹
زنده باد نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۰
نیروهای ایران همه تاج سر مردمند به هر قیمتی از مرزها حفاظت باید بشه
کارگر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۰
آره شما خوبین!!پس چرا اینترنت قطع شده؟پس چرا خبری ازشون نیست؟؟اندکی صبر سحر نزدیک است ،ماه پشت ابر نمی‌مونه،قلم حرمت داره برادر
گزارش خطا