۰۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۳

برای کودک تازه متولد شده خود چه اسباب بازی بخرم؟

کد خبر: ۳۳۹۰۲

بازی کودک با اسباب بازی

طبق تحقیقاتی که در سال 2007 در دانشگاه آکسفورد انجام گرفت مشخص شد که مغز کودک در یک سال اول زندگی دو برابر می شود و یادگیری آنها در بالاترین حد ممکن است. همچنین ثابت شد که بیشتر یادگیری کودکان حتی کودکان تازه متولد شده از طریق بازی رخ می دهد. به همین جهت استفاده از اسباب بازی های مناسب می توانند به رشد جسمانی و مغزی کودک کمک شایانی کنند.

طبق تحقیقی که توسط کارشناسان «فروشگاه های اسباب بازی ماتی لوس » انجام گرفته است عامه ی مردم فکر می کنند که کودک در اوایل زندگی خود موجودی غیر اجتماعی است. به گونه ای که فقط خویشتن را می شناسد و هیچگونه تلاشی برای شناخت اطراف و تکامل از خود به عمل نمی آورد. به همین جهت اسباب بازی برای آنها تنها جنبه ی سرگرمی دارد. اما آیا این طرز تفکر واقعیت دارد؟!

 

آیا کودک تازه متولد شده به اسباب بازی نیاز دارد؟!

 

 دانشمندان و روانشناسان تعریف دیگری از نوزادان دارند. به عقیده ی آنها واکنش و تلاش کودکان برای برقراری ارتباط با دیگران و کشف محیط اطراف فوق العاده شگفت انگیز است.

اما نحوه ی شناخت اطراف و برقراری ارتباط توسط آنها در دوره های مختلف، متفاوت بوده و مدام در حال تغییر است. به همین جهت وظیفه ی والدین در این دوره سنی کمک به آنها است تا بیشتر محیط اطراف را بشناسند و بهتر بتوانند با دیگران ارتباط برقرار کنند.

 از آنجایی که کودکان زندگی را از دریچه بازی میبینند بهتر است با تهیه ی ابزار و اسباب بازی های مناسب نوزادان شرایط رشد و تکامل را برای آنها فراهم کنیم. چرا که رشد سریع شناختی، جسمی، عاطفی و اجتماعی کودکان از طریق بازی فوق العاده شگفت انگیز خواهد بود.

 

اهمیت اسباب بازی های موزیکال برای نوزادان

 

کودک در ماه اول زندگی خود اغلب درصدد شناخت اطراف از طریق مکیدن و شنیدن است. او حتی بسیار کم می تواند از توانایی بینایی خود بهره ببرد. در این برهه ی زمانی والدین فقط می توانند به تقویت مهارت شنیداری کودک کمک کنند.

آنها می توانند با کمک اسباب بازی هایی که موزیکال هستند و یا موجب تولید صدای ملایم می شوند مهارت شنیداری کودک را تقویت کنند. همچنین به او کمک کنند تا راحت تر با محیط اطراف ارتباط برقرار کند.

 

بازی کودک

 

شاید شما نیز بارها با این صحنه مواجه شده اید که با به صدا درآوردن برخی از اسباب بازی ها کودک گردن خود را به سمت صدا می چرخاند یا چند ثانیه بی حرکت می ماند و به آن گوش می دهد.

والدین با کمک این اسباب بازی ها و تغییر جهت صدا می توانند به کودک خود کمک کنند تا توانایی بیشتری در تشخیص صداهای اطراف و تشخیص دوری یا نزدیکی آن داشته باشد.

 

اهمیت اسباب بازی آویز جهت تقویت مهارت حرکتی کودک تازه متولد شده

 

رشد جسمانی کودک نیز همراه با دیگر مولفه های رشد آن( حرکتی، شناختی، عاطفی و غیره) اتفاق می افتد.

 با فراهم نمودن بستر مناسب، عضلات بدن کودک، بهتر و سریع تر به توانمندی لازم می رسند. والدین می توانند برای بهبود عملکرد رشد عضلات کودک تازه متولد شده و همچنین تقویت حس لامسه ی کودک، بدن و اندام های حرکتی او را به آرامی ماساژ دهند. همچنین از اسباب بازی هایی استفاده کنند که موجب ترغیب او به حرکت دست و پاهایش شود.

برای این منظور اسباب بازی های آویز که معمولا بر روی تخت یا گهواره ی کودک آویخته می شوند، بهترین گزینه است. به عنوان نمونه والدین با آویختن اسباب بازی های موزیکال رنگی و طرحدار کودک خود را تشویق می کنند، ضمن اینکه به پشت خوابیده است با تکان دادن مدوام دست ها و پاها مهارت حرکتی خود را افزایش دهد و عضلات خود را تقویت کند.

 

تقویت عضلات گردن نوزادان  با اسباب بازی مناسب

 

کودک تازه متولد شده به ویژه در سنین 2 الی 3 ماهگی باید این توانایی را داشه باشد که گردن خود را برای حداقل 30 ثانیه بالا نگه دارد. همچنین با مرور زمان این توانایی را تقویت کند. انجام بالا نگه داشتن گردن و تحمل وزن سر به وسیله ی آن برای اغلب کودکان تمرینی سخت است. به نحوی که پس از چند ثانیه شروع به گریه کردن می کنند یا علایم نارضایتی خود را در چهره نمایان می کنند.

والدین می توانند برای درست انجام دادن این کار که فاکتور مهمی در رشد جسمانی او محسوب می شود به کودک خود کمک کنند.

از آنجا که کودکان جذب رنگ ها و اصوات زیبا می شوند والدین می توانند با تهیه ی اسباب بازی های موزیکال و زیبایی که برای این هدف ساخته شده اند به کودکان خود کمک کنند تا بدون اینکه اذیت شده و یا متوجه گذر زمان شوند عضلات گردن خود را تقویت کنند.

 

کسب مهارت غلت زدن کودک تازه به دنیا آمده با کمک اسباب بازی های جذاب و دیدنی

 

پس از اینکه کودک توانست مهارت های لازم را برای نگه داشتن سر و گردن خود کسب کند به دنبال کسب مهارت غلت زدن است چرا که می خواهد بیشتر محیط اطراف خود را دیده و به کشف آن بپردازد.

به همین دلیل به دنبال کسب مهارت غلت زدن شروع به تمرین کردن می کند. این حرکت اغلب در سن 3 الی 5 ماهگی اتفاق می افتد. کودک ابتدا سعی می کند با کمک بازوان خود که اکنون دیگر به اندازه ی کافی تقویت شده است به روی دست و سپس شکم غلت بزند. انجام این حرکت یک توانایی بزرگ برای کودک محسوب می شود و به شدت او را شگفت زده می کند.

والدین می توانند برای اینکه کودکان بتوانند راحت تر این مهارت را کسب کنند به او کمک کنند. به عنوان نمونه چند مرتبه در روز کودک خود را بر روی شکم بخوابانید و با اسباب بازی های جذاب او را سرگرم کنید که بیشتر در این حال بماند. اما مراقب باشید انجام این کار زیاد طول نکشد چون کودک خسته شده و اعلام نارضایتی می کند.

همچنین می توانید با رعایت فاصله ی مناسب یک اسباب بازی موزیکال مثل قطار موزیکال در بالای سر کودک روشن کنید. آنگاه متوجه خواهید شد که او برای اقناع حس کنجکاوی و کشف و شهود خود مدام در صدد غلت زدن برای دیدن اسباب بازی مورد نظر است.

 

اهمیت نگه داشتن اسباب بازی های نرم توسط کودک

 

یکی دیگر از توانایی هایی که لازم است کودک تازه متولد شده کسب کند؛ توانایی نگه داشتن اشیا در دستانش است. این شی باید به اندازه ای ایمن باشد که در صورت رها شدن به کودک آسیب نرساند. همچنین نرم بوده و باعث بریدگی یا صدمه زدن به دستان یا سایر اعضای بدن او نشود. به علاوه  باید از وزن مناسب برخوردار باشد تا کودک بتواند مدت طولانی آن را در دستانش نگه داشته و لمس کند. از همه مهمتر از نظر کودک به قدری جذاب باشد که برای نگه داشتن آن تشویق شود.

 

بازی کودک با اسباب بازی

 

والدین برای تقویت این توانایی کودک تازه متولد شده بهتر است از اسباب بازی های کاملا نرم، ایمن و سبک استفاده کنند. اسباب بازی هایی که منحصرا برای این منظور ساخته شده اند. مثل؛ انواع فوم های استیکری گزینه ی مناسبی هستند.

 

تقویت توانایی نشستن کودکان با کمک اسباب بازی سرگرم کننده

 

کودک باید بتواند در برهه‌ی زمانی 4 الی 6 ماهگی خود بدون نیاز به کمک کسی بنشیند.

کودک ابتدا نشستن های کوتاه مدت را تجربه می کند اما پس از کسب مهارت لازم و تقویت توانایی خود می تواند زمان بیشتری را به نشستن اختصاص دهد. در نهایت این امر را کاملا یاد گرفته و در نشستن ماهر می شود.

جالب اینجاست که والدین می توانند با استفاده از اسباب بازی های هیجان انگیز کودک را برای نشستن بیشتر تشویق کنند. در این حالت کودک بدون اینکه متوجه گذر زمان شود یا مورد اذیت قرار گیرد برای نشستن های طولانی مدت آماده می شود.

برای این امر بهتر است از اسباب بازی هایی استفاده کنید که علاوه بر تامین ایمنی کودکان، آنها را سرگرم کنند. همچنین بهتر است در این سن اسباب بازی هایی در اختیار کودکان قرار گیرد که به آنها کمک کند تا مهارت هایی شنیداری، بصری، حرکتی و لامسه ی خود را به طور همزمان مورد استفاده قرار دهند.

اسباب بازی هایی مثل؛ ابزار موسیقی اسباب بازی اینگونه هستند. به همین خاطر برای آنها  جذاب تر و سرگرم کننده تر هستند.

 

ارتباط اسباب بازی با کسب مهارت در کودکان

 

در نهایت کودک تازه متولد شده تا سن 6 ماهگی علاوه بر شناخت اطراف با توجه به نتیجه مطالعات مختلف باید تعدادی از مهارت ها را بیاموزند. مهارت هایی همچون:

  • بالا نگه داشتن سر و استفاده از گردن و چرخش آن
  • برقراری تماس چشمی و دنبال کردن اشیا
  • غلت زدن از شکم به پشت
  • در دست گرفتن و تکان دادن یک اسباب بازی
  • یافتن توانایی نشستن طولانی مدت و غیره

لازم است بدانید که آموختن این مهارت ها با کمک اسباب بازی های جذاب و سرگرم کننده فرآیند رشد را برای آنها را ساده تر و هموارتر خواهد کرد.

ارسال نظرات
انتشار نظرات حاوی توهین، افترا و نوشته شده با حروف (فینگلیش) ممکن نیست.
گزارش خطا
تازه ها