۰۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۰

آیا شیده لالمی خودکشی کرده است؟

آیا شیده لالمی خودکشی کرده است؟
شیده لالمی روزنامه نگار حرفه ای و باتجربه اجتماعی چندروز پیش در اثر گازگرفتی درگذشت اما شنیده هایی این امکان را پررنگ کرده است که وی احتمالا اقدام به خودکشی کرده است.
کد خبر: ۳۳۷۷۶
تعداد نظرات: ۷ نظر

به گزارش تابناک جوان، خانواده مرحوم شیده لالمی با انتشار پیامی از تمام کسانی که در درگذشت «دختر پرکار، متعهد به حرفه و مردم» خاندان لالمی ابراز همدردی کرده‌اند، تشکر کردند.

 

متن پیام مادر، پدر و برادر مرحوم شیده لالمی به این شرح است:

«انا لله و انا الیه راجعون

با نهایت تاثر و غم و اندوه فراوان اعلام می‌کنیم دختر عزیزمان شیده به‌صورت غیرمنتظره‌ای و بر اثر مسمومیت ناشی از گاز، دار فانی را وداع گفت و خانواده و نیز دوستان و همکاران خود را عزادار کرده و تنها گذاشته است. شیده ما دختری پرکار و متعهد به حرفه و مردم خودش بود.

 

انتخاب شیده برای ما باورکردنی نیست و می‌دانیم پذیرش آن همچنان که برای ما سخت و دشوار است برای شما هم همین‌طور است. از این‌که نتوانستیم به علت شرایط کرونایی از همه شما عزیزان دعوت کنیم و اطلاع‌رسانی انجام دهیم ما را خواهید بخشید.

 

این روش و منش شیده بود که هیچ زحمت و خطری را متوجه دیگران نکند. ما کل دیروز و امروز، دهها پیام و ابراز همدردی از طرف دوستان، همکاران، فامیل و علاقه‌مندان به شیده دریافت کردیم. از اینکه در شرایط مناسبی نیستیم که بتوانیم از تک‌تک شما دوستان و همراهان قدردانی کنیم پوزش می‌خواهیم.

در صورتی که شرایط خانواده، فامیل و وضعیت شیوع کرونا اجازه بدهد در اولین فرصت تلاش می‌کنیم برنامه‌ای شایسته برای شیده عزیزمان برگزار کنیم.»

 

 جامعه ما افسرده است

 

 دکتر حسین ابراهیمی مقدم، روانشناس درپاسخ به اینکه آیا این امکان وجود دارد که افرادی که قصد خودکشی دارند، توسط اطرافیان و خانواده و دوستان شناسایی شوند و ایا آلارمی برای شناسایی فرد مستعد به خودکشی و رصد اقدام احتمالی او به خودکشی وجود دارد، به شفقنا گفته است: اگر فرد، ناامیدی زیادی را در زندگی خود تجربه کند خطر خودکشی او تا چهار برابر افزایش پیدا می کند. بنابراین وقتی دیدیم کسی در زندگی خود بسیار ناامید است این می تواند زنگ خطری برای ما باشد.
 
این افراد به شدت حالت های افسردگی را نشان می دهند. این افراد تلاش کمی دارند، امید به آینده ندارند و حتی به مسائل بهداشتی بی توجه هستند. خلق پایینی دارند و عمدتا حرف های منفی می زنند. ما تعارف نداریم جامعه ما جامعه ای افسرده است. باید افراد مدام پیش روانشناس بروند و مدام بررسی صورت بگیرد.

 

دلایل خودکشی در ایران

 

این روان شناس درباره دلایل خودکشی در ایران می گوید: هیچ مرگی به اندازه خودکشی دوستان و خویشاوندان را دچار احساسات پریشان کننده و حس گناه و سردرگمی و خجالت نمی کند. در سال اول خودکشی آمار مرگ و میر بازماندگان افزایش پیدا می کند و این چیزی است که رخ داده و از قدیم هم وجود داشت و فیلسوفان زیادی در این رابطه صحبت کرده اند. رمان نویسانی چون تولستوی و ویرجینیا ولف در مورد خودکشی صحبت هایی کرده اند.

 

یکی از اصطلاحات در این رابطه اندیشه پردازی در مورد خودکشی است که به افکاری اشاره می کند که مربوط به قتل نفس است و این در مقایسه با اقدام به خودکشی و یا خودکشی کامل به مراتب بیشتر است. در بسیاری از موارد افراد به خودکشی فکر می کنند ولی اقدام به خودکشی نمی کنند. اقدام به خودکشی شامل رفتارهایی است که فرد انجام می دهد تا بمیرد.


بیشتر بخوانید: 

یادبود شیده لالمی؛ روزنامه‌نگار متعهد +فیلم


حال شاید به مرگ منجر نشود ولی او این کار را کرده است تا بمیرد. اصطلاح دیگری به نام پیرا خودکشی وجود دارد که فرد به طریقی اقدام می کند که نمیرد یعنی به طریقی به دیگران اطلاع می دهد تا جلوی او را بگیرند ولی ظاهر را جوری می سازد که می خواهد این اتفاق بیفتد. خودکشی پیرامون رفتار هایی که با نیت مردن است صورت می گیرد و می تواند جرح و خوردن قرص و… باشد. 

برآورد های ما نشان می دهد که این موارد زیاد است و گاهی فرد کارهایی را انجام می دهد که به خودش آسیب برساند حتی از جمله وارد کردن خراش به بدنش و مشاهده این موارد در دوره نوجوانی رو به افزایش است. وقتی این آسیب رساندن به خود تا حد مرگ پیش برود گفته می شود که فرد قصد خودکشی داشته است.

 

آمار خودکشی در زنان


آمار های جهانی نشان می دهد که حدود ۹ درصد از انسان ها دست کم یک بار در زندگی خود در مورد خودکشی فکر کرده اند. ۲.۵ درصد هم دست کم یک بار اقدام به خودکشی کرده اند. این احتمال که مردان خود را بکشند چهار برابر است. تعداد اقدام به خودکشی در مردان کمتر از زنان است ولی تعداد خودکشی های موفق مردان بیشتر از زنان است.
 
به عبارتی زنان بیشتر پیراخودکشی می کنند و جوری خودکشی می کنند که نمیرند. مرد ها از روش های خاصی از جمله حلق آویز شدن استفاده می کنند و زن ها از مواردی چون خوردن قرص بیشتر استفاده می کنند که همین نرخ خودکشی را کمتر می کند.
ارسال نظرات
انتشار نظرات حاوی توهین، افترا و نوشته شده با حروف (فینگلیش) ممکن نیست.
نظرات مخاطبان
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
آبتین
|
India
|
۰۲:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۵
وقتی همه چیزو سیاه ببینی به اینجام میرسی، خدا رحمت کنه
ایرانی
آره راست میگی همه چیز خیلی سفیده !!!
Asad
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۰:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۵
خر خاک میخوره
دل خودش درد میاد
کورش قیصری نیا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۶
این خبر برای مردمی که دلخوش به این خبرنگاران جسوری بودند که صدایشان را بنگارند بسیار حزن انگیز و متاثر کننده است . این قشر خبرنگاران بخاطر روحیه حساس و نوعدوستی و لطافت روح شون وقتی در معرض حجم زیادی از فقر و بدبختی و فلاکت مردم و... قرار میگیرند دیگر تاب نمی آورند و حتی دستانشان قادر به نوشتن این حجم از فلاکت و فقر و فساد و تجاوز و آه و ناله خانواده های نجیب ایرانی را ندارد و اینجاست که کم می آورند. باید انسان از سنگ باشه و این همه مصیبت را ببینه و بتونه تحمل بکنه . ( تو کز محنت دیگران بی غمی ، نشاید که نامت نهند آدمی )
شاید باورش برای خیلی ها سخت باشه ولی بدون شک انسانهای متعهد و دلسوزی ‌که روح لطیفی دارند بشدت تحت تاثیر این غم بزرگ میشوند این غم انقدر بزرگ و بزرگتر میشود که تا دنیا و جان آن شخص را از او بگیرد . کسانیکه از محنت دیگران غم بزرگی دارند آدم ترند!!
روح اش شاد و یادش گرامی
تت
|
United States of America
|
۰۳:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۳۰
کورش قیصری نیا هرجا تو هر سایتی این خبر هست همین نظر رو کپی کردی جریان چیه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
بیشتر به نظر میاد کشتنش
گیتی ساعدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
من مادر،،،شیده هستم ،وشیده خودش انتخاب کرد که بره
گزارش خطا