گوش پاک کن استفاده کنیم یا خیر؟

گوش پاک کن استفاده کنیم یا خیر؟
استفاده از گوش پاک کن برای رعایت بهداشت فردی، همیشه در بین عموم مردم مخالفان و موافقانی داشته است اما در این مطلب یک بار برای همیشه به شما می گوییم که بالاخره باید گوش پاک کن استفاده کرد یا خیر؟
کد خبر: ۳۳۲۲۷
واقعیت این است که سیستم گوش و شنوایی انسان همانند بقیه اجزای بدن، سیستمی منظم و پیشرفته دارد که نیازی به کمک خارجی برای دخالت در روند فعالیت و یا تمیز کردن خود ندارد.
 
نکته جالب توجهی که هنوز بسیاری از افراد از آن بی اطلاعند این است که جرم گوش در واقع برای گوش شما مفید است چراکه از خشک شدن بیش از حد گوش جلوگیری می کند، همچنین آلودگی ها را به دام می اندازد و از رسیدن باکتری به گوش شما جلوگیری می کند، حتی از ورود حشرات و موجودات موذی به د اخل گوش ممانعت می کند.
 
البته با گذشت زمان، موم گوش به طور طبیعی به خارج از گوش منتقل می شود و می توان آن را پاک کرد، اما استفاده از گوش پاکن می تواند مشکلات مختلفی ایجاد کند. از آنجا که گوش های شما خود تمیز می شوند ، تمیز کردن آنها اغلب غیرضروری است.

 

گوش پاک کن از کجا آمد؟


گوش پاک کن متشکل از دو قسمت توده ای از پنبه است که در قسمت انتهایی دو طرف یک میله ی کوتاه پیچیده شده است که جنس این میله از چوب، کاغذ پیچیده شده به صورت فشرده و یا پلاستیک است. گوش‌ پاک‌ کن در کارهای گوناگونی مانند کمک های اولیه ، هنر ، صنعت ، به عنوان لوازم آرایشی و… می‌ تواند کاربرد داشته‌ باشد.

گوش پاکن توسط مخترع لهستانی-آمریکایی به نام لئو گرستنزانگ در سال 1923 ابداع شد. وی بعد از تماشای همسرش که در تلاش برای تمیز کردن مناطق سخت صعب العبور است ، قسمتهایی از پنبه را به انتهای خلال دندان می زند ، الهام گرفته شد.

بسیاری از افراد برای تمیز کردن گوش های خود از گوش پاک کن استفاده می کنند. دلیل این امر اغلب پاک سازی موم گوش از مجرای گوش است. با این حال ، گرچه تمیز کردن قسمت خارجی گوش با پنبه ایمن است ، اما بهتر است از استفاده آنها در داخل گوش خودداری کنید. استفاده از گوش پاک کن در داخل گوش شما با انواع عوارض از جمله آسیب و عفونت همراه است.
 
 
 
عوارض گوش پاک کن
 

عطش استفاده از گوش پاک کن!

 
با وجود توصیه های مکرر متخصصان درخصوص عدم استفاده از گوش پاک کن، همچنان می بینیم مردم از خرید و استفاده این محصول دست نمی کشند و سوالی که به ذهن متبادر می شود این است که خب علت این تمایل با وجود خطرات زیاد استفاده از این وسیله چیست؟
 
پاسخ صحیح این است که ورود این گوش پاکن ها در گوش حس رضایت به فرد می دهد، در قسمت انتهایی کانال گوش شما یک عصب حساس وجود دارد که تماس گوش پاکن با این قسمت در فرد ایجاد حس رضایت می کند و اینگونه است که برخی افراد هر آنچه کوچک باشد را به داخل گوش می کنند و به زبان دیگر می توان گفت این عمل برای افراد می تواند اعتیاد آور باشد.
 

موارد استفاده از گوش پاک کن

 
گوش پاکن ها موارد استفاده ی متفاوتی دارند، از گوش پاکن ها در کمک های اولیه، لوازم آرایشی، هنر و صنعت استفاده می کنند و باز هم باید تاکید کرد که متخصصان سالهاست به مردم در خصوص استفاده از گوش پاکن برای تمیزی گوش هشدار داده اند و عوارض استفاده از گوش پاک کن  را برای عموم مردم برشمرده اند ولی همچنان استفاده از آن برای تمیز کردن گوش توسط افراد از بیشترین و رایج ترین کاربرد این محصول است ، اما نهایت استفاده از آن می تواند برای خشک کردن کانال ورودی گوش به صورت بسیار سطحی و برای خشک کردن گوش پس از استحمام باشد که البته در این حد هم توصیه ای نداریم!


با جرم گوش چه کنیم؟


استفاده از یک گوش پاکن برای پاک کردن جرم گوش از گوش شما در واقع می تواند موم گوش را به عمق بیشتری وارد کند. این می تواند از پاک شدن طبیعی موم گوش جلوگیری کرده و باعث جمع شدن آن در داخل گوش شما شود.
تجمع بیش از حد موم گوش می تواند منجر به علائم ناخوشایند شود. این موارد می تواند مواردی از قبیل:
- درد
- احساس پری در گوش
- کم شنوایی
- جراحت
فرو کردن گوش پاکن به عمق گوش می تواند به طور بالقوه به ساختارهای گوش میانی آسیب برساند. یکی از آسیب های شایع گوش مربوط به استفاده از گوش پاکن ، پارگی پرده گوش است.
 

واکس گوش چیست؟


واکس گوش (جرم یا سرومن ) یک سپر دفاعی برای جلوگیری از ورود آب و عفونت به کانال گوش است و به گفته متخصصان گوش، حلق و بینی درحالت طبیعی، اصلا نباید آن را خارج کرد!
واکس گوش یا همان جرم گوش فقط زمانی که بیش از حد ترشح شود یا تجمع اش موجب آزار شود، باید بوسیله پزشک خارج شود نه اینکه فرد با دخالت غیر تخصصی و استفاده از ابزارهایی مثل گوش پاک کن اقدام به پاکسازی آن کند.
پزشکان در این موارد، معمولا یک قطره گوش برای فرد تجویز کرده تا واکس گوش(سرومن یا جرم ) کمی نرم شود و پس از آن گوشها را ساکشن یا شست و شو می کنند.


عفونت گوش


جرم گوش به دام انداختن و کاهش سرعت رشد باکتری هایی که به مجرای گوش شما وارد شده اند کمک می کند. با استفاده از یک گوش پاکن می توانید موم گوش و باکتری های موجود در آن را به گوش خود فشار دهید و به عفونت گوش منجر می شود.
 

 

پارگی‌ پرده گوش

 
پارگی پرده گوش به معنای پاره‌ شدن‌ پرده‌ نازک‌ گوش‌ که‌ قسمت‌های‌ داخلی‌تر گوش میانی‌ را از گوش‌ خارجی‌ جدا می‌کند.
این مشکل ممکن است در اثر استفاده نامناسب از گوش پاک کن به وجود بیاید و درباره علایم‌ شایع‌ پارگی گوش می توان به درد ناگهانی‌ درگوش‌،
ناشنوایی‌ نسبی‌، خونریزی‌ یا ترشح‌ از گوش‌،( ترشح‌ گوش‌ ممکن‌ است‌ در عرض‌ 48-24 ساعت‌ پس‌ از پارگی‌، شبیه‌ چرک‌ شود) ، وزوز گوش‌ و
سرگیجه‌ اشاره کرد.

 

علل پارگی پرده گوش 


پارگی پرده گوش می تواند علت های متعددی داشته باشد که از مهمترین آن می توان به پاره‌ شدن‌ پرده‌ گوش‌ به‌ دنبال‌ وارد کردن‌ یک‌ شی‌ء مثل‌ گوش‌ پاک‌کن‌ یا گیره‌ کاغذ برای‌ تمیز کردن‌ یا رفع‌ خارش‌ گوش‌ اشاره کرد.

وارد آمدن‌ فشار ناگهانی‌ به‌ پرده‌ گوش‌ به‌ سمت‌ داخل‌، مثلاً در اثر سیلی‌، حادثه‌ به‌ هنگام‌ شنا یا شیرجه‌، یا وقوع‌ انفجار در نزدیکی‌ فرد و یا  فشار ناگهانی‌ به‌ پرده‌ گوش‌ به‌ سمت‌ خارج‌ (مکش‌ به‌ سمت‌ خارج‌) مثلاً در اثر بوسیدن‌ گوش‌ و یا عفونت‌ شدید گوش‌ میانی‌ نیز می تواند منجر به این عارضه شود.

کاهش شنوایی


در برخی موارد ، ممکن است بخشی از نوک پنبه گوش پاکن جدا شود و به داخل گوش شما برود. این می تواند منجر به احساس ناراحتی ، پری یا درد شود. در برخی موارد ، کاهش شنوایی ممکن است رخ دهد.

گزارش از تابناک جوان

ارسال نظرات
انتشار نظرات حاوی توهین، افترا و نوشته شده با حروف (فینگلیش) ممکن نیست.
گزارش خطا